duszona kapusta z ziemniakami i marchewką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
napiszę Ci, jak to robię. Smażę cebulę, wstępnie drobno posiekaną, a następnie nasze warzywa. Możesz dodać koncentrat pomidorowy. Ale robię bez niej. Tylko one zmniejszyły swoją objętość, przenieś do naczynia, w którym zamierzasz dusić. Następnie pokrój drobno ziemniaki i wrzuć do kapusty. Dodaj trochę wody i wstaw do piekarnika na około pół godziny. To samo danie można zrobić z kiszoną kapustą. Zasada gotowania jest dokładnie taka. Tylko w tym samym czasie możesz go smażyć lub nie. Ale wtedy musisz dodać masło do rondla, aby to jedzenie nie było zbyt chude. Cóż, oczywiście nie wrzucamy tu koncentratu pomidorowego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g