gulasz z kaczki domowej roboty

domowy gulasz jest najsmaczniejszy! - tak mówią moje dzieci).
AselekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 16 g
tłuszcze 70 % 38 g
węglowodany 0 % 0 g
405 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

przyjaciel z pracy podzielił się ze mną przepisem na gotowanie gulaszu z kaczki. Opowiedziała mi wszystko w subtelnościach i pokazała, jak gotować w domu. Jedzenie było niesamowite. W tym artykule przekażę istotę jej słów.

oczyść poparzoną tuszę kaczki z klocków i piór. Następnie podziel go na małe kawałki, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Umieść 2 średnie liście laurowe lub 1 duży liść i 7 groszków czarnego pieprzu w sterylnych słoikach (1 litr) na dnie. Posolić mięso przy założeniu, że na 1 kg mięsa idzie 1 łyżeczka soli. Napełnij niektóre puszki kawałkami mięsa drobiowego, a inne skrzydłami, żołądkami, łapami, głowami. Wszystko pójdzie do gulaszu oprócz wątroby. Dodaj przegotowaną wodę do słoików i przykryj same słoiki kawałkami folii.

teraz wszystkie słoiki należy umieścić w głębokiej blasze do pieczenia i włożyć do piekarnika. Piekarnik należy włączyć po pojawieniu się gulaszu w piekarniku. Ustaw 180 stopni i przytrzymaj przez około trzy godziny.

wyjmujemy słoiki i natychmiast zwijamy w zwykły sposób (pokrywki należy wysterylizować).

tak! Gulasz musi być zainstalowany na niższym poziomie, chociaż nawet nie zmieści się na drugim)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy