skład / składniki
metoda gotowania
przyjaciel z pracy podzielił się ze mną przepisem na gotowanie gulaszu z kaczki. Opowiedziała mi wszystko w subtelnościach i pokazała, jak gotować w domu. Jedzenie było niesamowite. W tym artykule przekażę istotę jej słów.
oczyść poparzoną tuszę kaczki z klocków i piór. Następnie podziel go na małe kawałki, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Umieść 2 średnie liście laurowe lub 1 duży liść i 7 groszków czarnego pieprzu w sterylnych słoikach (1 litr) na dnie. Posolić mięso przy założeniu, że na 1 kg mięsa idzie 1 łyżeczka soli. Napełnij niektóre puszki kawałkami mięsa drobiowego, a inne skrzydłami, żołądkami, łapami, głowami. Wszystko pójdzie do gulaszu oprócz wątroby. Dodaj przegotowaną wodę do słoików i przykryj same słoiki kawałkami folii.
teraz wszystkie słoiki należy umieścić w głębokiej blasze do pieczenia i włożyć do piekarnika. Piekarnik należy włączyć po pojawieniu się gulaszu w piekarniku. Ustaw 180 stopni i przytrzymaj przez około trzy godziny.
wyjmujemy słoiki i natychmiast zwijamy w zwykły sposób (pokrywki należy wysterylizować).
tak! Gulasz musi być zainstalowany na niższym poziomie, chociaż nawet nie zmieści się na drugim)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g