gulasz ziemniaczany duszony z kapustą i makaronem na patelni

to danie jest świetne na post. Smaczne, pożywne, zdrowe. Bardzo prosty, łatwy przepis kulinarny, który przyda się tym, którzy poszczą lub są na diecie.
breikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 87 % 13 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

drobno i pięknie posiekaj białą kapustę. Następnie włóż go do rondla z grubym dnem, wlej dwie szklanki zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu przez czterdzieści pięć minut na małym ogniu. Podczas duszenia dodaj dwie łyżki oleju roślinnego. Podczas duszenia kapusty obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę. Cebulę kroimy w półpierścienie. Na patelni z olejem roślinnym smażyć cebulę na złoty kolor, a następnie włożyć do niej ziemniaki i smażyć przez piętnaście minut. Okresowo mieszaj. Po włożeniu koncentratu pomidorowego i duszeniu mieszanki warzywnej na małym ogniu przez około cztery minuty. W tym czasie nasza kapusta z pewnością będzie gotowa. Więc rozłóż na nim tosty ziemniaczane, wymieszaj. Dodaj liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Następnie wyciśnij ząbek czosnku, wlej zmielony czarny pieprz, sól do smaku. Dodajemy również olej roślinny – dzięki niemu jedzenie będzie smaczniejsze. Kiedy gulasz ziemniaczany jest prawie gotowy, zgłoś do niego posiekaną kolendrę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g

Podobne przepisy