skład / składniki
gotowanie krok po kroku
drobno i pięknie posiekaj białą kapustę. Następnie włóż go do rondla z grubym dnem, wlej dwie szklanki zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu przez czterdzieści pięć minut na małym ogniu. Podczas duszenia dodaj dwie łyżki oleju roślinnego. Podczas duszenia kapusty obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę. Cebulę kroimy w półpierścienie. Na patelni z olejem roślinnym smażyć cebulę na złoty kolor, a następnie włożyć do niej ziemniaki i smażyć przez piętnaście minut. Okresowo mieszaj. Po włożeniu koncentratu pomidorowego i duszeniu mieszanki warzywnej na małym ogniu przez około cztery minuty. W tym czasie nasza kapusta z pewnością będzie gotowa. Więc rozłóż na nim tosty ziemniaczane, wymieszaj. Dodaj liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Następnie wyciśnij ząbek czosnku, wlej zmielony czarny pieprz, sól do smaku. Dodajemy również olej roślinny – dzięki niemu jedzenie będzie smaczniejsze. Kiedy gulasz ziemniaczany jest prawie gotowy, zgłoś do niego posiekaną kolendrę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g