skład / składniki
metoda gotowania
mięso z kaczki w połączeniu z kiszoną kapustą to klasyk gotowania, podobnie jak gęś z jabłkami. Mięsa kaczki nie można nazwać dietą, poza tym kaczka ma dużo tłuszczu, ale barszcz z mięsa kaczki jest niezwykle smaczny i bogaty. Duszona kaczka z kapustą może zadowolić gości przy świątecznym stole z jedzeniem, zwłaszcza jeśli wybierzesz spektakularne Duże danie do podania.
każdy ma swój własny przepis na gotowanie. Tak duszę kaczkę.
Kaczka powinna być gruba, ale nie stara. Kup tusze kaczki, spłucz ciepłą wodą, osusz ręcznikiem i pokrój na kawałki. Weź patelnię (używam grubego kaczątka). Pokrój boczek wieprzowy na plastry o grubości 0,5 cm, ułóż je na dnie naczyń do duszenia. Na wierzchu boczku połóż kawałki Kaczuszki, sól, jak chcesz, posyp papryką.
pokrój cebulę w półpierścienie i rozrzuć na kaczce. Ostatnia warstwa to kapusta kiszona. Napełnij wszystko gorącym bulionem mięsnym, przykryj pokrywką i umieść na średnim ogniu, aż się zagotuje. Gdy bulion się zagotuje, zmniejsz ciepło i gotuj kaczkę z kiszoną kapustą przez 2 godziny na małym ogniu.
gotowe danie będzie miało miękką kapustę i miękkie mięso.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g