duszona kaczka z kiszoną kapustą

jeśli kaczka trafi na stół, zawsze staje się hitem posiłku! Bardzo smaczna duszona kaczka z kapustą.
AselekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 63 % 17 g
węglowodany 7 % 2 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

mięso z kaczki w połączeniu z kiszoną kapustą to klasyk gotowania, podobnie jak gęś z jabłkami. Mięsa kaczki nie można nazwać dietą, poza tym kaczka ma dużo tłuszczu, ale barszcz z mięsa kaczki jest niezwykle smaczny i bogaty. Duszona kaczka z kapustą może zadowolić gości przy świątecznym stole z jedzeniem, zwłaszcza jeśli wybierzesz spektakularne Duże danie do podania.
każdy ma swój własny przepis na gotowanie. Tak duszę kaczkę.
Kaczka powinna być gruba, ale nie stara. Kup tusze kaczki, spłucz ciepłą wodą, osusz ręcznikiem i pokrój na kawałki. Weź patelnię (używam grubego kaczątka). Pokrój boczek wieprzowy na plastry o grubości 0,5 cm, ułóż je na dnie naczyń do duszenia. Na wierzchu boczku połóż kawałki Kaczuszki, sól, jak chcesz, posyp papryką.
pokrój cebulę w półpierścienie i rozrzuć na kaczce. Ostatnia warstwa to kapusta kiszona. Napełnij wszystko gorącym bulionem mięsnym, przykryj pokrywką i umieść na średnim ogniu, aż się zagotuje. Gdy bulion się zagotuje, zmniejsz ciepło i gotuj kaczkę z kiszoną kapustą przez 2 godziny na małym ogniu.
gotowe danie będzie miało miękką kapustę i miękkie mięso.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy