skład / składniki
metoda gotowania
Uwielbiam różne przepisy kulinarne, w których używa się suszonych śliwek. Dziś chcę powiedzieć, jak gotować gulasz ze śliwkami przepis, który obejmuje również orzechy. Najpierw weź kawałek mięsa, opłucz go i zeskrob z folii i żył. Następnie pokrój go na kawałki. Wlej olej na patelnię, podgrzej go i usmaż na nim mięso z obu stron. Posolić. Następnie włóż do niego przyprawy, a raczej zmielony czarny pieprz, szafran, mielony cynamon. Pokrój cebulę w kostkę i przymocuj ją również do mięsa. Następnie wlej dwie szklanki zwykłej wody i gotuj mięso na małym ogniu. W tym czasie weź migdały i zalej je wrzącą wodą. Następnie ostudź pod zimną wodą. Powtórz procedurę.
& nbsp; następnie zdejmij z nich skórę. Usmaż orzechy na zwykłym oleju roślinnym. Zajmuje to tylko dwie minuty, aby się nie rozgotować. W prawie gotowym mięsie włóż umyte śliwki i jedną laskę cynamonu. Dusić w ten sposób przez około 15 minut. Następnie dodaj miód i gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut. W takim przypadku konieczne jest ciągłe mieszanie i dodawanie niewielkiej ilości wody, aby się nie przypaliło. Podawany jest posiłek wraz z prażonymi orzechami. Posyp wszystko sezamem na wierzchu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g