kapusta duszona z sercami kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj i wyczyść serca.
następnie w oleju roślinnym smażyć do połowy. A następnie przenieś do naczynia z grubym dnem.
pokrój cebulę na pół pierścienia i usmaż na tej samej patelni, na której wcześniej smażono serca z kurczaka.
po dodaniu startej marchewki do cebuli.
rozcieńczyć wodą koncentrat pomidorowy i wlać marchewkę z cebulą. Dusić przez około pięć lub siedem minut.
Przenieś do serc.
posiekaj kapustę i dodaj do całkowitej masy.
wszystko pieprz, sól, dodaj dowolne przyprawy do smaku (kolendra, gałka muszkatołowa i inne), liść laurowy. Wymieszaj wszystko i gotuj na wolnym ogniu przez około 1-1,5 godziny.
jeśli używasz powolnej kuchenki, tak jak ja, wymieszaj wszystko w misce, a następnie przenieś do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
podawany jest duszony jarmuż z sercami kurczaka ze świeżymi ziołami.
następnie w oleju roślinnym smażyć do połowy. A następnie przenieś do naczynia z grubym dnem.
pokrój cebulę na pół pierścienia i usmaż na tej samej patelni, na której wcześniej smażono serca z kurczaka.
po dodaniu startej marchewki do cebuli.
rozcieńczyć wodą koncentrat pomidorowy i wlać marchewkę z cebulą. Dusić przez około pięć lub siedem minut.
Przenieś do serc.
posiekaj kapustę i dodaj do całkowitej masy.
wszystko pieprz, sól, dodaj dowolne przyprawy do smaku (kolendra, gałka muszkatołowa i inne), liść laurowy. Wymieszaj wszystko i gotuj na wolnym ogniu przez około 1-1,5 godziny.
jeśli używasz powolnej kuchenki, tak jak ja, wymieszaj wszystko w misce, a następnie przenieś do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
podawany jest duszony jarmuż z sercami kurczaka ze świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g