żeberka wieprzowe duszone
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żeberka
Krok 2:
Żeberka cięte
Krok 3:
Ostra papryka
Krok 4:
Pokrój paprykę w pierścienie
Krok 5:
Dodaj sól
Krok 6:
Krok 7:
Dodaj czarny mielony pieprz
Krok 8:
Dodaj miód
Krok 9:
Przyprawa do smażenia mięsa
Krok 10:
Dodaj przyprawę
Krok 11:
Ketchup
Krok 12:
Sos sojowy
Krok 13:
Dodaj keczup, masło
Krok 14:
Wlej marynatę na żeberka
Krok 15:
Shuffle
Krok 16:
Podsmaż żeberka
Krok 17:
Złóż żeberka w rondelku
Krok 18:
Marchew
Krok 19:
Podsmaż startą marchewkę
Krok 20:
Rosół
Krok 21:
Dusić pod przykryciem przez 30 minut
wymieszaj masło, keczup, miód, sól, sos sojowy, zmielony czarny i ostry pieprz pokrojony w pierścienie.
pokrój wszystkie żeberka wieprzowe na mięso między kośćmi. Zalej przygotowaną marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce. Żeberka należy od czasu do czasu obracać.
usmaż marynowane żeberka w oleju roślinnym, a następnie przenieś na patelnię.
zetrzyj marchewki na grubej tarce i usmaż je również w oleju roślinnym. Dodaj marchewki do żeber.
dodaj bulion do garnka, włóż liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny pod pokrywką.
duszone żeberka wieprzowe są gotowe do podania!
pokrój wszystkie żeberka wieprzowe na mięso między kośćmi. Zalej przygotowaną marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce. Żeberka należy od czasu do czasu obracać.
usmaż marynowane żeberka w oleju roślinnym, a następnie przenieś na patelnię.
zetrzyj marchewki na grubej tarce i usmaż je również w oleju roślinnym. Dodaj marchewki do żeber.
dodaj bulion do garnka, włóż liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny pod pokrywką.
duszone żeberka wieprzowe są gotowe do podania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
