duszona kapusta kiszona

świetny dodatek do dania mięsnego! A także-nadzienie do ciast! Smacznie. Świetny dodatek do dań mięsnych. Duszona kapusta kiszona jest dobra zarówno jako niezależne danie, jak i jako nadzienie do ciast.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 55 % 6 g
50 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
drobno posiekaj białą kapustę.
cebulę, bułgarską i ostrą paprykę pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
zmiel pomidory blenderem.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
połóż marchewki na cebuli. Obsmażać.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną ostrą paprykę.
rozłóż pokruszone pomidory i rozcieńczoną wodą koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
odparuj płyn przy ciągłym mieszaniu.
włóż posiekaną białą kapustę do kotła.
Dodaj smażenie. Wymieszać.
jeśli kapusta kiszona jest zbyt kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Włóż kapustę do kotła. Wymieszać.
po 20 minutach kapustę posolić, pieprzyć, dodać liść laurowy.
dusić do miękkości na małym ogniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy