duszona kapusta kiszona
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj białą kapustę.
cebulę, bułgarską i ostrą paprykę pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
zmiel pomidory blenderem.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
połóż marchewki na cebuli. Obsmażać.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną ostrą paprykę.
rozłóż pokruszone pomidory i rozcieńczoną wodą koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
odparuj płyn przy ciągłym mieszaniu.
włóż posiekaną białą kapustę do kotła.
Dodaj smażenie. Wymieszać.
jeśli kapusta kiszona jest zbyt kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Włóż kapustę do kotła. Wymieszać.
po 20 minutach kapustę posolić, pieprzyć, dodać liść laurowy.
dusić do miękkości na małym ogniu.
cebulę, bułgarską i ostrą paprykę pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
zmiel pomidory blenderem.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
połóż marchewki na cebuli. Obsmażać.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną ostrą paprykę.
rozłóż pokruszone pomidory i rozcieńczoną wodą koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
odparuj płyn przy ciągłym mieszaniu.
włóż posiekaną białą kapustę do kotła.
Dodaj smażenie. Wymieszać.
jeśli kapusta kiszona jest zbyt kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Włóż kapustę do kotła. Wymieszać.
po 20 minutach kapustę posolić, pieprzyć, dodać liść laurowy.
dusić do miękkości na małym ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g