wołowina duszona z papryką koncentrat pomidorowy suszone śliwki

suszone śliwki to świetny dodatek do dań mięsnych! Smacznie. Suszone śliwki podkreślają niepowtarzalny smak gulaszu wołowego.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 26 % 8 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

opłucz mięso, osusz serwetką, pokrój w kostkę.
pokrój cebulę w półpierścienie, a marchewkę w kółka, paprykę w kostkę.
Ghee 2 stół.L. rozpuść na patelni, smaż mięso na dużym ogniu, aż będzie chrupiące.
przenieś mięso na talerz.
dodaj pozostały olej do patelni, podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę.
wlać sos pomidorowy, lekko usmażyć.
wlej trzy czwarte szklanki wody, pieprzu, soli.
połóż mięso na warzywach.
przykryj patelnię pokrywką, gotuj na małym ogniu przez pół godziny.
opłucz suszone śliwki, włóż do mięsa i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Udekoruj gotową wołowinę suszonymi śliwkami. Ziemniaki dobrze nadają się do dekoracji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Suszone śliwki - 227   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy