wołowina duszona z papryką koncentrat pomidorowy suszone śliwki
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
opłucz mięso, osusz serwetką, pokrój w kostkę.
pokrój cebulę w półpierścienie, a marchewkę w kółka, paprykę w kostkę.
Ghee 2 stół.L. rozpuść na patelni, smaż mięso na dużym ogniu, aż będzie chrupiące.
przenieś mięso na talerz.
dodaj pozostały olej do patelni, podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę.
wlać sos pomidorowy, lekko usmażyć.
wlej trzy czwarte szklanki wody, pieprzu, soli.
połóż mięso na warzywach.
przykryj patelnię pokrywką, gotuj na małym ogniu przez pół godziny.
opłucz suszone śliwki, włóż do mięsa i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Udekoruj gotową wołowinę suszonymi śliwkami. Ziemniaki dobrze nadają się do dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Suszone śliwki - 227 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
