gulasz z dowolnego mięsa

prawdziwe mleko skondensowane według GOST. Wszyscy znają jej smak od dzieciństwa). teraz w sklepie nie można znaleźć wysokiej jakości gulaszu gostowskiego. ten okazuje się jak stary gulasz z rezerw państwowych-GOST, tylko smaczniejszy. może być używany jako półfabrykat do pierwszych dań, pilawu itp.
kiev73Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
32 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

mięso jest cięte na małe kawałki, możesz wziąć część wołowiny i część wieprzowiny - będzie smaczniej.
sól, pieprz-i odstaw-marynuj dla lepszego smaku.

jeśli klasycznie, sól i przyprawy wylewa się na dno słoika.

wkładamy do słoików, pozostawiając 1,5-2 cm, aż pokrywka będzie pusta.
w autoklawie i przez 120 * S przez 1,5 godziny.

taki gulasz można przechowywać przez 3 lata na półce w szafce bez lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy