Miś duszony

Chcesz obfitego i zdrowego dania? Ugotuj mięso niedźwiedzia! Duszone niedźwiedzie to coś dla prawdziwych smakoszy. Spróbuj-nie pożałujesz! Dania z niedźwiedzia smakują podobnie do potraw z wieprzowiny. Mięso niedźwiedzia jest równie smaczne, ale jest jeszcze bardziej zdrowe. Ale zapach mięsa niedźwiedzia zależy od tego, co jadł Niedźwiedź i jaki był jego wiek, płeć. Najbardziej śmierdzący w Misiu będzie tłuszcz. Z tego powodu całe mięso może zostać nasycone. Jeśli tłuszcz ma nieprzyjemny zapach, należy go odciąć. Przed gotowaniem mięso niedźwiedzia, jak każda gra, dobrze jest namoczyć w wodzie przez noc. Możesz dodać sok z jednej cytryny do wody.
NiedźwiadekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 50 % 10 g
84 kcal
IG: 50 / 0 / 50

Metoda gotowania

czas gotowania: 4 D 2 h
pokrój Niedźwiedzia na kawałki, zalej marynatą i trzymaj na zimno przez trzy do czterech dni (temperatura +6 stopni). & nbsp;następnie suszymy mięso ręcznikiem, kroimy w poprzek włókien (2-3 kawałki na porcję), ubijamy, solimy i smażymy na patelni z tłuszczem.
smażone kawałki wkładamy do rondla, zalewamy bulionem lub wodą, dusimy pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu. Następnie dodaj smażone korzenie, pastę pomidorową, cebulę, liść laurowy, pieprz, ocet, żurawinę, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut.
podajemy z smażonymi ziemniakami, podlewamy sokiem pojawiającym się podczas duszenia, dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.
gotowanie marynaty:
wymieszaj sól, cukier, ocet, ziarna pieprzu, liść laurowy, posiekaną marchewkę i cebulę. Gotujemy wszystko na małym ogniu i schładzamy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miś - 130   kcal/100g

Podobne przepisy