jagnięcina duszona przez Tung PU

smak, żarliwy i jednocześnie delikatny jak pocałunek, zakochuje się w sobie! Tung PU był poetą tworzącym w czasach dynastii Sun. Co tam zrobił, nie mam pojęcia, ale danie, które zostało nazwane jego imieniem, jest naprawdę kulinarnym przykładem z dziedziny wysokiej poezji. W pretensjonalnym ogłoszeniu nie żartowałem: to niesamowita kombinacja smakowa! Ogromne ilości cebuli (różnych odmian), imbiru i pieprzu nadają zupie ostrość, a długotrwała wieloetapowa obróbka cieplna przyczynia się do niesamowitej miękkości. Chyba najlepszy przepis na zupę jagnięcą, znany mi. Konsystencja potrawy to Eintopf,"między pierwszym a drugim & quot;. Przepis został opublikowany w języku angielskim ze słowami Ui-Yi Sun, kucharza muzułmańskiej restauracji w Pekinie.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 71 % 32 g
węglowodany 18 % 8 g
322 kcal
IG: 88 / 0 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso w cienkie paski (pamiętaj, że chińskie potrawy są spożywane pałeczkami, bez użycia noża, reguluje to rozmiar i kształt kawałków); ziemniaki w cienkie Trójkąty; marchewki w cienkie krążki; krążki cebuli; imbir - talerze; pieprz w groszku. W międzyczasie rozgrzej olej do smażenia i rozgrzej piekarnik do temperatury 180C.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć mięso przez 5 minut,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Osusz w ręcznikach kuchennych,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś do grubościennego ogniotrwałego naczynia piekarnika, przykryj cebulą i wprowadź wszystkie przyprawy (ale tylko połowę wina, tj. Dodaj wrzątek tak, aby spalony był pokryty 4 cm (zależy to od średnicy patelni, potrzebowałem nieco ponad 1,5 litra). Zamknij patelnię pokrywką i wstaw do piekarnika na 2 godziny w temperaturze 180 ° C. W tym czasie zawartość patelni należy wymieszać 2 razy. Oznacza to, że musisz ustawić minutnik na 40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć ziemniaki i marchewki przez 5 minut, osuszyć w ręcznikach kuchennych

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 2 godzinach włóż ziemniaki, marchewkę i pory pokrojone w krążki do garnka, wlej resztę wina. Wstawić do piekarnika w tej samej temperaturze na kolejne 20 minut, ale teraz bez pokrywki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy