skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Pokrój mięso w cienkie paski (pamiętaj, że chińskie potrawy są spożywane pałeczkami, bez użycia noża, reguluje to rozmiar i kształt kawałków); ziemniaki w cienkie Trójkąty; marchewki w cienkie krążki; krążki cebuli; imbir - talerze; pieprz w groszku. W międzyczasie rozgrzej olej do smażenia i rozgrzej piekarnik do temperatury 180C.
Krok 3:
Smażyć mięso przez 5 minut,
Krok 4:
Osusz w ręcznikach kuchennych,
Krok 5:
Przenieś do grubościennego ogniotrwałego naczynia piekarnika, przykryj cebulą i wprowadź wszystkie przyprawy (ale tylko połowę wina, tj. Dodaj wrzątek tak, aby spalony był pokryty 4 cm (zależy to od średnicy patelni, potrzebowałem nieco ponad 1,5 litra). Zamknij patelnię pokrywką i wstaw do piekarnika na 2 godziny w temperaturze 180 ° C. W tym czasie zawartość patelni należy wymieszać 2 razy. Oznacza to, że musisz ustawić minutnik na 40 minut.
Krok 6:
Smażyć ziemniaki i marchewki przez 5 minut, osuszyć w ręcznikach kuchennych
Krok 7:
Po 2 godzinach włóż ziemniaki, marchewkę i pory pokrojone w krążki do garnka, wlej resztę wina. Wstawić do piekarnika w tej samej temperaturze na kolejne 20 minut, ale teraz bez pokrywki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g