mięso duszone z pieczarkami i papryką

wspaniałe zarówno w smaku, jak i wyglądzie pieczeni. Eksperyment okazał się sukcesem! Danie bardzo spodobało się całej rodzinie.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 10 % 2 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę na pół pierścienia. Pokrój paprykę w średniej wielkości paski, a duże pieczarki na ćwiartki (małe mogą być połówki). Trzy marchewki na grubej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na kawałki (małe). Podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż naszą wieprzowinę na przyjemny złoty kolor. Dodaj cebulę do mięsa i smaż wszystko razem przez 3-5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj paprykę, marchewkę, koncentrat pomidorowy, pieczarki. Smażyć przez około 5 minut. Następnie dodaj wodę, zmniejsz ogień i gotuj mięso z warzywami przez około 30 minut, mieszając raz na 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp koperkiem i podawaj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy