mięso duszone z pieczarkami i papryką
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę na pół pierścienia. Pokrój paprykę w średniej wielkości paski, a duże pieczarki na ćwiartki (małe mogą być połówki). Trzy marchewki na grubej tarce.
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki (małe). Podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż naszą wieprzowinę na przyjemny złoty kolor. Dodaj cebulę do mięsa i smaż wszystko razem przez 3-5 minut.
Krok 3:
Następnie dodaj paprykę, marchewkę, koncentrat pomidorowy, pieczarki. Smażyć przez około 5 minut. Następnie dodaj wodę, zmniejsz ogień i gotuj mięso z warzywami przez około 30 minut, mieszając raz na 10-15 minut.
Krok 4:
Posyp koperkiem i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g