duszony filet z kurczaka z warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filety kroimy w średnie kostki, cebulę w półpierścienie i smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; lub & quot; pieczenie & quot; 10 mi bez oleju.
Krok 2:
Dodaj sól, pieprz i przyprawy. Mieszać.
Krok 3:
Ułóż wszystkie pokrojone w kostkę warzywa na mięsie,
Krok 4:
Wlej mieszankę pomidorową, wymieszaj i zamknij pokrywkę, ustaw tryb "duszenie" na 40 minut lub 1 godzinę.
Krok 5:
10 minut przed końcem gotowania dodaj warzywa. Danie jest gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g