duszony filet z kurczaka z warzywami w powolnej kuchence

Filet z kurczaka to właściwy wybór zdrowej żywności. Filet z kurczaka z warzywami to świetny lekki obiad, w którym mięso w połączeniu z warzywami jest bardzo smaczne. To danie jest doskonałym dodatkiem do przystawek z ziemniaków i ryżu.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 11 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 20 % 3 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filety kroimy w średnie kostki, cebulę w półpierścienie i smażymy w trybie & quot; smażenie & quot; lub & quot; pieczenie & quot; 10 mi bez oleju.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól, pieprz i przyprawy. Mieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż wszystkie pokrojone w kostkę warzywa na mięsie,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej mieszankę pomidorową, wymieszaj i zamknij pokrywkę, ustaw tryb "duszenie" na 40 minut lub 1 godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    10 minut przed końcem gotowania dodaj warzywa. Danie jest gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy