skład / składniki
metoda gotowania
1. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Przenieś do rondla, zalej wodą równo i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowany.
2. Połóż gulasz ze słoika, lekko zetrzyj widelcem.
3. Umyj marchewki, obierz, zetrzyj na grubej tarce.
4. Obierz i opłucz cebulę, drobno posiekaj.
5. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Włóż do niego cebulę, szczyptę soli, szczyptę cukru. Smażyć na złoty kolor przez 5 minut. Nie zapomnij mieszać!
6. Dodaj marchewki, smaż przez kolejne 6 minut (do miękkości marchewki).
7. Pokrój grubo umytego pomidora, włóż cebulę i marchewkę na patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
8. Grubo posiekaj czosnek, dodaj do reszty warzyw, trzymaj patelnię na ogniu przez 1 minutę.
9. Dodaj koncentrat pomidorowy i gulasz, wymieszaj, zagotuj na małym ogniu.
10. Do gotowego ziemniaka wlej zmielony czarny pieprz, curry, paprykę, sól. Dobrze wymieszaj.
11. Dodaj ziemniaki do gotowanego gulaszu i warzyw, wlej wywar ziemniaczany (dostosuj jego ilość do smaku). Wymieszaj, ponownie zagotuj.
12. Dodaj suszone zioła prowansalskie, kolendrę. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej papryki i papryki. Jeśli wydaje ci się, że jest mało soli, dodaj ją również.
13. Dodaj zielony groszek w puszkach. Przeszkodzić. Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.
14. Gotowe ziemniaki z gulaszem posyp świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Wywar - 18 kcal/100g