skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój mięso z kurczaka na średnie kawałki.
2. Obierz i posiekaj cebulę. W osobnych pojemnikach posiekaj czosnek, tymianek, drobno posiekaj jalapeño, paprykę na małe kawałki , okrę w plasterki. Posiekaj zieloną cebulę, natkę pietruszki. Pokrój pomidory w kostkę.
2. Rozgrzej głęboką patelnię z jedną trzecią oleju roślinnego.
3. Umieść kurczaka na patelni, smaż przez 8-10 minut.
4. Mięso przełożyć na talerz, dodać na patelnię pozostały olej, a także: cebulę, czosnek, Jalapeno, liść laurowy, tymianek. Smaż przez 3 minuty.
5. Dodaj pomidory, pieprz cayenne, paprykę, kukurydzę, paprykę. Mieszaj i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
6. Teraz włóż okrę, zieloną cebulę, wlej bulion. Sól, zagotuj. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 5-8 minut.
7. Podawać z gotowanym ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Okra - 33 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g