skład / składniki
metoda gotowania
napełnij kalafior osoloną wodą przez 10-15 minut. Po tym czasie kapustę myjemy pod bieżącą wodą, ponownie napełniamy i doprowadzając do wrzenia, gotujemy przez około 4-5 minut. Gotowe warzywo jest demontowane na kawałki.
obierz paprykę z kartonu nasion i pokrój w cienkie paski.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę w cienkie półpierścienie, posiekaj pomidory blenderem na kleik.
w misce multicookera układamy kawałki kalafiora, najpierw panierując je w mące. Rozłóż cebulę i kawałki masła. Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas na 15 minut.
po sygnale dźwiękowym dodaj przygotowaną marchewkę, paprykę, zielony groszek do kwiatostanów, napełnij posiekanymi pomidorami, solą i wymieszaj.
kontynuuj gotowanie w tym samym trybie przez kolejne 15 minut. Następnie dodaj sos sojowy do warzyw i przełącz Multicooker na program "duszenie" na 20 minut.
podajemy na stole, posypując drobno posiekaną zieloną cebulą i doprawiając solą Svan.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g