Nototenia duszona z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ryby rozmrażamy, myjemy i myjemy pod bieżącą wodą.
wlej mąkę, sól i czarny pieprz na talerz, delikatnie wymieszaj. W powstałej mieszaninie zwijamy każdą tuszę rybną i smażymy ją na oleju słonecznikowym, po podgrzaniu patelni. Gdy na rybie po obu stronach utworzy się rumiana skorupa, można ją przenieść na talerz.
w małym rondlu połącz posiekaną cebulę i startą marchewkę,a także dodaj zmiażdżone pomidory do stanu puree. Wszystkie składniki zalać wodą, dodać cukier i sól, dusić pod zamkniętą pokrywką.
po 20 minutach dodaj do warzyw smażone tusze, liście laurowe i suche przyprawy do smaku. Kontynuujemy duszenie przez kolejne 7-10 minut, aż będzie całkowicie ugotowane.
podawaj na stole, dekorując gałązkami świeżych ziół.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Nototenia Marble - 156 kcal/100g