duszone żołądki z indyka po rosyjsku

azjatyckie danie w Rosyjski sposób .
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 31 % 8 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój żołądki z indyka losowo

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć lekko na gorącej patelni z olejem. pozwól odparować całej cieczy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj wcześniej lekko rozmrożoną mieszaninę. dusić przez kilka minut, aż cała woda z mieszanki wyparuje

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj bulion lub wodę.przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż żołądki osiągną pożądaną sztywność. (tutaj, jak lubisz) dusić na średnim lub cichym ogniu

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut (5-7 min.)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłącz gaz i pozwól mu ostygnąć

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Włoska mieszanka mrożona - 114   kcal/100g

Podobne przepisy