duszone żołądki z indyka po rosyjsku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój żołądki z indyka losowo
Krok 2:
Smażyć lekko na gorącej patelni z olejem. pozwól odparować całej cieczy
Krok 3:
Dodaj wcześniej lekko rozmrożoną mieszaninę. dusić przez kilka minut, aż cała woda z mieszanki wyparuje
Krok 4:
Dodaj bulion lub wodę.przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż żołądki osiągną pożądaną sztywność. (tutaj, jak lubisz) dusić na średnim lub cichym ogniu
Krok 5:
Następnie dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut (5-7 min.)
Krok 6:
Wyłącz gaz i pozwól mu ostygnąć
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g