bieługa duszona z warzywami

soczysta ryba duszona z warzywami, bardzo zdrowe danie! Zapach tego dania jest niesamowicie pachnący, chcę szybko spróbować ryby. Mięso jest miękkie i bardzo soczyste, nasączone sokiem warzywnym. Danie jest łatwe do przygotowania, ale okazuje się niesamowicie smaczne!
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 9 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 21 % 3 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Umyj rybę, pokrój na porcje. Smarujemy musztardą, solą i pieprzem. Pozostaw na godzinę do marynowania. Podczas marynowania ryby zajmiemy się gotowaniem warzyw.
2. Z papryki usuwamy nasiona i łodygę. Pomidory i paprykę kroimy na kawałki. Drobno posiekaj cebulę.
3. Kładziemy rondel na ogniu, podgrzewamy go i dodajemy kawałek masła. Rozłóż kawałki ryby i posiekane warzywa, wlej trochę wody do rondla, sól i pieprz do smaku.
4. Zamknij pokrywkę i gotuj ryby i warzywa na małym ogniu przez 30 minut. Posyp gotowe danie posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Bieługa blanszowana - 234   kcal/100g
  • Bieługa świeża - 147   kcal/100g
  • Beluga suszona - 327   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy