ziemniaki z kapustą w powolnej kuchence duszone z pomidorami

bardzo smaczne duszone ziemniaki z kapustą w powolnej kuchence! Z takich pozornie prostych warzyw, jak kapusta, ziemniaki i pomidory, możesz przygotować niesamowite danie. Multicooker jest wspaniałym asystentem, okazuje się bardzo smaczne dania. Przepis jest odpowiedni dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, ponieważ dodatek tłuszczu w nim jest minimalny!
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 75 % 12 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Obieramy skórkę z pomidora, w tym celu wykonujemy na nich nacięcie i wkładamy do wrzącej wody na minutę, a następnie przenosimy do naczynia z zimną wodą. Po tej procedurze skórka jest bardzo łatwo usuwana z pomidora.
pokrój je w kostkę. Wlej olej do miski multicookera i przenieś do niej posiekane pomidory.
3. Moja kapusta i posiekaj. Ziemniaki są również myte, obrane i pokrojone w kostkę. Przenieś wszystkie składniki do miski Multicooker i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku.
4. Ustaw Multicooker w trybie gaszenia na 35-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy