ziemniaki z kapustą w powolnej kuchence duszone z pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy skórkę z pomidora, w tym celu wykonujemy na nich nacięcie i wkładamy do wrzącej wody na minutę, a następnie przenosimy do naczynia z zimną wodą. Po tej procedurze skórka jest bardzo łatwo usuwana z pomidora.
pokrój je w kostkę. Wlej olej do miski multicookera i przenieś do niej posiekane pomidory.
3. Moja kapusta i posiekaj. Ziemniaki są również myte, obrane i pokrojone w kostkę. Przenieś wszystkie składniki do miski Multicooker i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku.
4. Ustaw Multicooker w trybie gaszenia na 35-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g