duszona kapusta z rodzynkami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Rodzynki zalać wrzącą wodą i pozostawić na 15 minut.
2. Drobno posiekaj kapustę.
3. Na patelni rozgrzać olej roślinny, ułożyć kapustę i smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, około 15 minut na złoty kolor.
4. Dodaj rodzynki do kapusty, wlej 100 ml wody i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż płyn całkowicie odparuje.
5. Dodaj miód, sos sojowy, ocet balsamiczny i keczup do kapusty, wymieszaj. Dusić na małym ogniu przez około 3 minuty i zdjąć z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g