skład / składniki
metoda gotowania
taki moment: ta metoda gotowania polega na użyciu gwintowanych słoików i pokrywek. W żadnym wypadku nie należy ignorować tego faktu i używać zwykłych czapek do szycia-wysadzą je! Pokrywy uszczelniające są dobre dla autoklawu, ale nie dla wolnowaru-szybkowaru.
1. Wybierz wieprzowinę tylko świeżą, bez mrożonego mięsa. Dokładnie umyj, a następnie wysusz mięso.
2. Jeśli jest tłuszcz, odetnij go. Usuwamy również filmy. Przygotowaną wieprzowinę kroimy na kawałki średniej wielkości.
3. Myjemy dwa półlitrowe słoiki, a następnie sterylizujemy w zwykły sposób.
4. W przygotowanych słoikach rozprowadzamy trzy ziarna pieprzu, liść laurowy i taką samą ilość soli (5 gramów na słoik).
5. Napełniamy puszki mięsem, układamy je kompaktowo, szczelnie. Przykręcamy je gwintowanymi pokrywkami.
6. W misce szybkowaru instalujemy specjalny metalowy stojak (zwykle jest w zestawie). Kładziemy na nim puszki.
7. Wlej wodę do miski, wystarczy 250 mililitrów. Zamknij pokrywę, sprawdź, czy zawór jest zamknięty.
8. Wybierz tryb "gaszenie", ustaw czas na 40 minut. Kliknij "Start".
9. Nawet po sygnale dźwiękowym Nie otwieramy zaworu, nie odpowietrzamy ciśnienia, aby banki nie pękły. Multicooker-Szybkowar po prostu odłącz i pozostaw wszystko tak, jak jest z zamkniętą pokrywką na 2 godziny lub możesz na noc. Wszystko powinno się ochłodzić, a ciśnienie spadnie.
taki gulasz jest doskonale przechowywany nawet w temperaturze pokojowej!
smacznego! Jedz z przyjemnością i traktuj swoich krewnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g