gulasz w szybkowarze wolnowarowym

Naucz się gotować prawdziwy gulasz do długotrwałego przechowywania. Żaden inny gulasz nie może się równać z gulaszem gotowanym w powolnej kuchence. To danie będzie doskonale przechowywane nawet w spiżarni w mieszkaniu w mieście, bez lodówki! Cały sekret tkwi w działaniu multicookera szybkowaru. Podobny przedmiot można wykonać w autoklawie. Ale szybkowar jest wygodniejszy niż autoklaw. Nie musisz już monitorować czasu i presji, wszystko jest pod kontrolą inteligentnego urządzenia. Temperatura w nim utrzymuje się na poziomie 115-120 stopni, a to jest Temperatura tego samego autoklawu.
LaviniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 16 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
257 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 20 min

taki moment: ta metoda gotowania polega na użyciu gwintowanych słoików i pokrywek. W żadnym wypadku nie należy ignorować tego faktu i używać zwykłych czapek do szycia-wysadzą je! Pokrywy uszczelniające są dobre dla autoklawu, ale nie dla wolnowaru-szybkowaru.

1. Wybierz wieprzowinę tylko świeżą, bez mrożonego mięsa. Dokładnie umyj, a następnie wysusz mięso.

2. Jeśli jest tłuszcz, odetnij go. Usuwamy również filmy. Przygotowaną wieprzowinę kroimy na kawałki średniej wielkości.

3. Myjemy dwa półlitrowe słoiki, a następnie sterylizujemy w zwykły sposób.

4. W przygotowanych słoikach rozprowadzamy trzy ziarna pieprzu, liść laurowy i taką samą ilość soli (5 gramów na słoik).

5. Napełniamy puszki mięsem, układamy je kompaktowo, szczelnie. Przykręcamy je gwintowanymi pokrywkami.

6. W misce szybkowaru instalujemy specjalny metalowy stojak (zwykle jest w zestawie). Kładziemy na nim puszki.

7. Wlej wodę do miski, wystarczy 250 mililitrów. Zamknij pokrywę, sprawdź, czy zawór jest zamknięty.

8. Wybierz tryb "gaszenie", ustaw czas na 40 minut. Kliknij "Start".

9. Nawet po sygnale dźwiękowym Nie otwieramy zaworu, nie odpowietrzamy ciśnienia, aby banki nie pękły. Multicooker-Szybkowar po prostu odłącz i pozostaw wszystko tak, jak jest z zamkniętą pokrywką na 2 godziny lub możesz na noc. Wszystko powinno się ochłodzić, a ciśnienie spadnie.

taki gulasz jest doskonale przechowywany nawet w temperaturze pokojowej!

smacznego! Jedz z przyjemnością i traktuj swoich krewnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy