skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie takiego dania nie jest trudne, ale zaczniemy od przygotowania:
- myjemy wątrobę wołową i ręcznikami papierowymi, osuszając, usuwamy nadmiar wilgoci, po czym kroimy wątrobę na średnie kawałki o boku około 2-2, 5 cm;
- obierz i drobno posiekaj cebulę;
- pieczarki spłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na pół (lub na ćwiartki, jeśli grzyby są duże);
- opłucz również gałązkę rozmarynu, użyj papierowej serwetki, aby usunąć wilgoć, a następnie drobno posiekaj pachnące warzywa.
Włącz Multicooker, wybierz tryb "smażenie", włóż masło i rozpuść je przez minutę po włączeniu trybu. Włóż posiekaną cebulę do miski multicookera, smaż ją do miękkości przez 3 minuty. Nie zapomnij przeszkadzać w tym procesie. Następnie rozprowadzamy pieczarki i smażymy je również przez 3 minuty przy ciągłym mieszaniu.
teraz dodaj wątrobę pokrojoną na kawałki, gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlewamy mąkę, dodajemy wędzoną paprykę, mieszamy i smażymy wszystko razem jeszcze przez 1 minutę. Wlej białe wino i bulion, włóż koncentrat pomidorowy i posiekany rozmaryn, gotuj przez kolejne 2 minuty, zagotuj płyn.
gdy płyn w misce multicookera się zagotuje, gotuj wątrobę przez kolejne 3 minuty. Następnie dodajemy sól, a także świeżo zmielony czarny pieprz, mieszamy,smakujemy. W razie potrzeby dodaj sól. A następnie wyłącz Multicooker.
podawaj gorącą wątrobę jako niezależne danie ze świeżo upieczonym chlebem i ziołami. Lub uzupełnij dowolną przystawkę według własnego gustu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g