skład / składniki
metoda gotowania
w przypadku długotrwałego przechowywania gulaszu puszki należy wysterylizować. To samo dotyczy pokryw. Do mięsa nie trzeba dodawać wody ani oleju roślinnego. To jest piękno gotowania w powolnej kuchence: delikatna wołowina, miękka, soczysta, pachnąca. Przy tym wszystkim nie musisz cały czas stać przy kuchence, za pomocą sygnału dźwiękowego Multicooker powiadomi o zakończeniu programu.
mięso można wybrać według własnego uznania. Gulasz będzie pyszny nie tylko z wołowiny, ale także wieprzowiny. Głównym warunkiem jest świeże mięso bez kości.
1. Moje mięso, najlepiej pod bieżącą wodą. Następnie dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
2. Odetnij folię z wołowiny. Mięso powinno być wysokiej jakości, bez nadmiaru tłuszczu.
3. Pokrój przygotowane mięso na kawałki. Kawałki nie powinny być małe, ale takie, aby były kompaktowe w słoikach.
4. Włóż wołowinę do miski multicookera, dodaj ziarna pieprzu, sól, suszony majeranek.
5. Zainstaluj miskę w multicookerze, zamknij pokrywkę. Wybierz tryb "gaszenie". Dusić mięso przez 6 godzin. Aby nie przegapić odpowiedniego czasu, Ustaw timer.
6. Po sygnale dźwiękowym napełniamy wstępnie wysterylizowane puszki mięsem. Napełnij go sokiem, który został uwolniony podczas gaszenia.
7. Puszki zwijamy hermetycznie żelaznymi pokrywkami za pomocą klucza do zszywania. Możesz również przykręcić Euro pokrywkami.
przenosimy do przechowywania dopiero po całkowitym ochłodzeniu półfabrykatów. Najlepszym miejscem do tego będzie Piwnica lub piwnica i oczywiście lodówka.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Majeranek suchy - 271 kcal/100g