gulasz na zimę

delikatne, soczyste, aromatyczne mięso we własnym soku! Gulasz na zimę najlepiej gotować w powolnej kuchence. To świetny wkład w zimowe menu. Gulasz można dodawać do zup, owsianki lub ziemniaków, można po prostu jeść z chlebem. Gulasz pomoże szybko przygotować każde danie! Przepis nie określa dużej liczby składników, ponieważ miska wolnowaru jest ograniczona objętością. W razie potrzeby możesz gotować w kilku seriach, aby zaopatrzyć się w wiele tak przydatnych i smacznych preparatów.
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 22 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
156 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h

w przypadku długotrwałego przechowywania gulaszu puszki należy wysterylizować. To samo dotyczy pokryw. Do mięsa nie trzeba dodawać wody ani oleju roślinnego. To jest piękno gotowania w powolnej kuchence: delikatna wołowina, miękka, soczysta, pachnąca. Przy tym wszystkim nie musisz cały czas stać przy kuchence, za pomocą sygnału dźwiękowego Multicooker powiadomi o zakończeniu programu.

mięso można wybrać według własnego uznania. Gulasz będzie pyszny nie tylko z wołowiny, ale także wieprzowiny. Głównym warunkiem jest świeże mięso bez kości.

1. Moje mięso, najlepiej pod bieżącą wodą. Następnie dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

2. Odetnij folię z wołowiny. Mięso powinno być wysokiej jakości, bez nadmiaru tłuszczu.

3. Pokrój przygotowane mięso na kawałki. Kawałki nie powinny być małe, ale takie, aby były kompaktowe w słoikach.

4. Włóż wołowinę do miski multicookera, dodaj ziarna pieprzu, sól, suszony majeranek.

5. Zainstaluj miskę w multicookerze, zamknij pokrywkę. Wybierz tryb "gaszenie". Dusić mięso przez 6 godzin. Aby nie przegapić odpowiedniego czasu, Ustaw timer.

6. Po sygnale dźwiękowym napełniamy wstępnie wysterylizowane puszki mięsem. Napełnij go sokiem, który został uwolniony podczas gaszenia.

7. Puszki zwijamy hermetycznie żelaznymi pokrywkami za pomocą klucza do zszywania. Możesz również przykręcić Euro pokrywkami.

przenosimy do przechowywania dopiero po całkowitym ochłodzeniu półfabrykatów. Najlepszym miejscem do tego będzie Piwnica lub piwnica i oczywiście lodówka.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Majeranek suchy - 271   kcal/100g

Podobne przepisy