żołądki z kurczaka duszone z Maggi cebulą i marchewką

duszone żołądki świetnie komponują się z makaronem! To jest pyszne! Smaczne i łatwe Duszone żołądki z kurczaka to bardzo proste i smaczne danie.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 11 % 2 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

żołądki z kurczaka umyć, obrać i wrzucić do durszlaka, pozwolić wodzie spłynąć.
obierz cebulę i marchewkę, pokrój w drobną kostkę.
umieść żołądki w naczyniu do duszenia (używam kaczątka), dodaj posiekaną marchewkę i cebulę.
sól, włóż kilka groszków czarnego pieprzu i liść laurowy, dodaj przyprawę do kurczaka.
wlej trochę czystej wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, tj.
możesz podawać z dowolnym dodatkiem, ale moja rodzina najbardziej lubi takie żołądki z makaronem lub kaszą gryczaną. Spróbuj, jest pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy