żołądki z kurczaka duszone z Maggi cebulą i marchewką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
żołądki z kurczaka umyć, obrać i wrzucić do durszlaka, pozwolić wodzie spłynąć.
obierz cebulę i marchewkę, pokrój w drobną kostkę.
umieść żołądki w naczyniu do duszenia (używam kaczątka), dodaj posiekaną marchewkę i cebulę.
sól, włóż kilka groszków czarnego pieprzu i liść laurowy, dodaj przyprawę do kurczaka.
wlej trochę czystej wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, tj.
możesz podawać z dowolnym dodatkiem, ale moja rodzina najbardziej lubi takie żołądki z makaronem lub kaszą gryczaną. Spróbuj, jest pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g