skład / składniki
metoda gotowania
z jakiegoś powodu nie lubię kiszonej kapusty w takiej postaci, w jakiej jest, ale naprawdę lubię robić z niej gorące danie.
bardzo radzę gotować kiszoną kapustę w piekarniku z grzybami i sosem zgodnie z tym przepisem.
od dziecka Lubię smakowe połączenie kapusty z grzybami, więc bardzo lubię gotować to danie. Ponadto gotowanie zajmuje bardzo mało czasu.
suszone grzyby myjemy i napełniamy wodą, aby puchły.
w tym samym płynie gotujemy już spuchnięte grzyby.
wyjmij ugotowane grzyby i pokrój na małe kawałki.
wyciśnij kiszoną kapustę z soku, włóż do pojemnika odpowiedniego do pieczenia i napełnij bulionem grzybowym.
posiekaj obraną cebulę na pół pierścienia.
myjemy umyte marchewki i kroimy na połówki kółek.
w oleju roślinnym na patelni usmażyć cebulę, marchewkę i pokrojone grzyby.
dodaj mieszaninę do pojemnika z kapustą. Tam wysyłamy przyprawy i sól.
wkładamy pojemnik o całkowitej masie do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i trzymamy tam, aż kapusta stanie się miękka.
aby podać danie na stole, przygotujemy sos beszamelowy.
aby to zrobić, musisz wymieszać masło i mąkę. Po dokładnym wymieszaniu dodaj mleko, przyprawy i sól.
wlać kapustę gotowanym sosem i przechowywać w piekarniku przez kolejny kwadrans.
danie podajemy na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g