gulasz wołowy w powolnej kuchence z sosem ziemniaczanym z marchwi

miękka, soczysta wołowina bez większego wysiłku! Gotowanie wołowiny to dość długi proces. W końcu, aby wołowina na pewno okazała się smaczna, wymagane jest długie marnotrawstwo w niskiej temperaturze. Dlatego wołowina nie jest obecnie szczególnie popularna, gdy zawsze brakuje czasu. Ale wraz z pojawieniem się powolnej kuchenki wszystko stało się o wiele łatwiejsze - świetnie sobie radzi i dusi mięso, aż całkowicie zmięknie. Wymaga od nas minimalnego wysiłku - położyć wszystkie składniki i wlać wodę. Po dwóch godzinach możesz nałożyć pełne talerze!
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 56 % 10 g
81 kcal
IG: 90 / 10 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wołowinę w średnie kostki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włączamy tryb & quot; smażenie & quot; lub & quot; pieczenie" i smaż mięso przez 15 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia mięsa trzy marchewki na grubej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj marchewkę i sos pomidorowy do mięsa, smaż przez kolejne 10 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij wodą, aby pokryć całe mięso, sól, pieprz. Ustawiamy tryb "gaszenia" na 2,5 godziny

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ziemniaki kroimy w kostkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj do mięsa na godzinę przed końcem programu. Dosalamy, kładziemy liść laurowy. Jeśli to konieczne, dodaj trochę wody, wymieszaj i poczekaj na zakończenie programu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po sygnale otwórz Multicooker i ponownie wymieszaj

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal / 100g

Podobne przepisy