gulasz wołowy w powolnej kuchence z sosem ziemniaczanym z marchwi
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne składniki
Krok 2:
Pokrój wołowinę w średnie kostki
Krok 3:
Włączamy tryb & quot; smażenie & quot; lub & quot; pieczenie" i smaż mięso przez 15 minut
Krok 4:
Podczas smażenia mięsa trzy marchewki na grubej tarce
Krok 5:
Dodaj marchewkę i sos pomidorowy do mięsa, smaż przez kolejne 10 minut
Krok 6:
Napełnij wodą, aby pokryć całe mięso, sól, pieprz. Ustawiamy tryb "gaszenia" na 2,5 godziny
Krok 7:
Ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 8:
Dodaj do mięsa na godzinę przed końcem programu. Dosalamy, kładziemy liść laurowy. Jeśli to konieczne, dodaj trochę wody, wymieszaj i poczekaj na zakończenie programu
Krok 9:
Po sygnale otwórz Multicooker i ponownie wymieszaj
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal / 100g