skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gniazda makaronu z mielonym mięsem na patelni? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Gniazda makaronowe są sprzedawane w zwiniętych pierścieniach.
Krok 2:
Obierz cebulę i czosnek, opłucz i posiekaj. Drobno posiekaj cebulę i przełóż czosnek przez prasę. Posiekaną cebulę i czosnek dodać do mielonego mięsa. Dodaj trochę soli i przypraw i wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 3:
Przygotuj głęboką patelnię i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Rozłóż gniazda makaronu. Nie układaj ich ciasno do siebie, ponieważ po ugotowaniu powiększą się.
Krok 4:
Wypełnij każde gniazdo makaronu nadzieniem mięsnym.
Krok 5:
W osobnej szklance wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą i dodaj trochę soli. Możesz dodać trochę mielonego pieprzu.
Krok 6:
Polej gniazda mięsem mielonym sosem pomidorowym i podpal. Doprowadź wszystko do wrzenia. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. W gotowości skup się na miękkości makaronu. Podczas gotowania podlewaj gniazda sosem.
Krok 7:
1-2 minuty przed końcem gotowania posyp gniazda startym serem. Ułóż gotowe gniazda makaronu z mięsem mielonym na talerzach i podawaj! To świetne samodzielne danie! Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Gniazdo makaronu - 346 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g