gniazda makaronu z mielonym mięsem na patelni

pyszne, szybkie, ze znanych i niedrogich produktów! Gniazda makaronu z mięsem mielonym na patelni to nowa odmiana gotowania makaronu z mięsem. Same w sobie wyglądają niecodziennie i bardzo pięknie, nawet nie trzeba ich dekorować. To idealny rodzinny obiad na każdy dzień!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 38 % 11 g
163 kcal
IG: 18 / 82 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gniazda makaronu z mielonym mięsem na patelni? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Gniazda makaronowe są sprzedawane w zwiniętych pierścieniach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i czosnek, opłucz i posiekaj. Drobno posiekaj cebulę i przełóż czosnek przez prasę. Posiekaną cebulę i czosnek dodać do mielonego mięsa. Dodaj trochę soli i przypraw i wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj głęboką patelnię i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Rozłóż gniazda makaronu. Nie układaj ich ciasno do siebie, ponieważ po ugotowaniu powiększą się.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wypełnij każde gniazdo makaronu nadzieniem mięsnym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W osobnej szklance wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą i dodaj trochę soli. Możesz dodać trochę mielonego pieprzu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Polej gniazda mięsem mielonym sosem pomidorowym i podpal. Doprowadź wszystko do wrzenia. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. W gotowości skup się na miękkości makaronu. Podczas gotowania podlewaj gniazda sosem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    1-2 minuty przed końcem gotowania posyp gniazda startym serem. Ułóż gotowe gniazda makaronu z mięsem mielonym na talerzach i podawaj! To świetne samodzielne danie! Smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania"

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Gniazdo makaronu - 346   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy