makaron z marchewką i cebulą na patelni

Przygotuj się szybko i łatwo z najprostszych składników! Makaron przygotowany według tego przepisu jest bardzo aromatyczny i smaczny. Przyprawy można regulować według własnych upodobań lub całkowicie wykluczyć. Spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 67 % 22 g
167 kcal
IG: 9 / 91 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz cebulę, marchewkę i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę lub półpierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj marchewki na średniej tarce. Przełóż czosnek przez prasę lub drobno posiekaj według uznania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i masło, wyślij tam cebulę, marchewkę i czosnek. Ciągle mieszając smaż, aż wszystkie warzywa staną się złote. Zajmie to około trzech do pięciu minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelnię z smażonymi warzywami dodaj makaron. Posyp przyprawami i solą. Wlej wrzącą wodę, wszystko dokładnie wymieszaj, poczekaj, aż woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i gotuj pod zamkniętą pokrywką przez około pięć minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po określonym czasie otwórz pokrywkę, wymieszaj wszystko i gotuj bez pokrywki przez około dwie minuty. Posyp gotowe danie serem i wszystko ponownie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj na gorąco. W razie potrzeby posyp ulubionymi ziołami.

możesz wykluczyć ser z przepisu, wtedy otrzymasz nie mniej smaczny zwykły makaron z cebulą i marchewką.

przepis na ten makaron z serii "szybki i pyszny". Makaron nie musi być wstępnie ugotowany, wszystko gotuje się w jednym naczyniu - głębokiej patelni.

Ponadto ta metoda gotowania makaronu jest bardzo wygodna, ponieważ nie trzeba ich gotować osobno, spuszczać wody przez durszlak, smażyć i tak dalej... Makaron gotuje się natychmiast na patelni, co jest niezwykle wygodne.

w przepisie wykorzystano makaron z pszenicy durum, który jest znacznie zdrowszy niż zwykły. Pszenica durum zawiera skrystalizowaną skrobię obróbka cieplna w żaden sposób na nią nie wpływa, jest bardzo łatwo i szybko wchłaniana przez organizm bez dodawania nadwagi. Tłuszcze znajdujące się w makaronach twardych szybko się rozkładają.

taki makaron zawiera bardzo dużą ilość białka, węglowodanów, błonnika, a także witamin z grupy B, fosforu, wapnia i żelaza.

zdrowe, szybkie i smaczne!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy