skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz cebulę, marchewkę i czosnek.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę lub półpierścienie.
Krok 3:
Posiekaj marchewki na średniej tarce. Przełóż czosnek przez prasę lub drobno posiekaj według uznania.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i masło, wyślij tam cebulę, marchewkę i czosnek. Ciągle mieszając smaż, aż wszystkie warzywa staną się złote. Zajmie to około trzech do pięciu minut.
Krok 5:
Na patelnię z smażonymi warzywami dodaj makaron. Posyp przyprawami i solą. Wlej wrzącą wodę, wszystko dokładnie wymieszaj, poczekaj, aż woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i gotuj pod zamkniętą pokrywką przez około pięć minut.
Krok 6:
Po określonym czasie otwórz pokrywkę, wymieszaj wszystko i gotuj bez pokrywki przez około dwie minuty. Posyp gotowe danie serem i wszystko ponownie wymieszaj.
Krok 7:
Podawaj na gorąco. W razie potrzeby posyp ulubionymi ziołami.
możesz wykluczyć ser z przepisu, wtedy otrzymasz nie mniej smaczny zwykły makaron z cebulą i marchewką.
przepis na ten makaron z serii "szybki i pyszny". Makaron nie musi być wstępnie ugotowany, wszystko gotuje się w jednym naczyniu - głębokiej patelni.
Ponadto ta metoda gotowania makaronu jest bardzo wygodna, ponieważ nie trzeba ich gotować osobno, spuszczać wody przez durszlak, smażyć i tak dalej... Makaron gotuje się natychmiast na patelni, co jest niezwykle wygodne.
w przepisie wykorzystano makaron z pszenicy durum, który jest znacznie zdrowszy niż zwykły. Pszenica durum zawiera skrystalizowaną skrobię obróbka cieplna w żaden sposób na nią nie wpływa, jest bardzo łatwo i szybko wchłaniana przez organizm bez dodawania nadwagi. Tłuszcze znajdujące się w makaronach twardych szybko się rozkładają.
taki makaron zawiera bardzo dużą ilość białka, węglowodanów, błonnika, a także witamin z grupy B, fosforu, wapnia i żelaza.
zdrowe, szybkie i smaczne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g