kapusta z kiełbaskami w powolnej kuchence

pyszna kapusta z kiełbaskami duszona w powolnej kuchence. W powolnej kuchence duszona kapusta gotuje się szybciej niż na kuchence. Pamiętaj, aby gotować w dwóch etapach-smażenie bez pokrywki, a następnie duszenie w zamkniętej powolnej kuchence. Kapusta jest dobrze duszona, okazuje się miękka, z lekką kwaskowatością pomidorową i bardzo apetycznym aromatem w połączeniu z kiełbaskami.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 3 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 38 % 6 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź produkty z listy-główka kapusty o wadze 1 kg, obierz jedną marchewkę, kilka cebul, rozcieńcz łyżkę koncentratu pomidorowego w 100 ml.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz Multicooker w tryb smażenia lub gotowania kurczaka, jak w tym modelu, przez 12 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż cebulę. Smaż cebulę przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas smażenia cebuli trzy marchewki na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż marchewkę do miski multicookera do cebuli, dodaj sól i przyprawy i kontynuuj smażenie, mieszając, 5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie pokrój kiełbaski na kawałki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż kiełbaski w powolnej kuchence na cebulę i marchewkę po 5 minutach, wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie posiekaj kapustę na rozdrabniaczu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż kapustę na końcu smażenia w powolnej kuchence.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kapustę delikatnie wymieszaj z resztą składników w misce. W tym czasie Multicooker zakończy smażenie, a program się zatrzyma.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozostaje tylko włożyć liść laurowy i wlać pastę pomidorową rozcieńczoną w wodzie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Teraz szczelnie zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania lub duszenia, w tym modelu możesz włączyć tryb gotowania zupy przez 25 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po sygnale dźwiękowym wypuszczamy parę z multicookera, podnosimy pokrywkę, przenosimy gorącą duszoną kapustę z kiełbaskami do salaterki i podajemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy