nadzienie marchewkowe do słodkich wypieków
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc bierzemy kilka dużych marchewek, dokładnie je myjemy, obieramy obieraczką do warzyw
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce
Krok 4:
Przenieś do małego rondla. Lubię używać garnków z powłoką ceramiczną, w których jedzenie się nie przypala. Posyp marchewki cukrem, wlej dosłownie 1-2 łyżki wody i pozostaw do duszenia na małym ogniu przez 10 minut
Krok 5:
W tym czasie marchewki staną się miękkie, ale nie ugotują się do stanu owsianki. Wlej trochę wody, ponieważ marchewki dadzą więcej soku. Podczas duszenia nadmiar wilgoci odparuje, a marchewka okaże się bardzo delikatna. Dodaj masło do gotowej marchewki, wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej
Krok 6:
Teraz nadzienie można wykorzystać do pieczenia
Krok 7:
Zrobiliśmy ciasta i byliśmy bardzo zadowoleni
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g