nadzienie marchewkowe do słodkich wypieków

wspaniałe nadzienie do słodkich wypieków!!! Takie nadzienie jest bardzo łatwe do przygotowania. Produkty są bardzo proste, potrzebujesz ich niewielkiej ilości, a wynik jest bardzo smaczny. Bardzo smaczne nadzienie do słodkich wypieków. Ta ilość składników wystarcza do przygotowania nadzienia na 1 ciasto lub 12-15 ciast. W moim dzieciństwie nie było snickersów i marsów, ale było mleko skondensowane, toffi i drożdżowe ciasta mojej matki - mięso, kapusta i słodkie. I najczęściej były placki z nadzieniem marchewkowym. Z jakiegoś powodu nigdy nie zrobiłem tego mojemu dziecku, teraz znalazłem przepis w starej książce kucharskiej. Spróbuj I ty, to jest bardzo smaczne! Nawiasem mówiąc, istnieje kilka sposobów przygotowania słodkiego nadzienia z marchwi. W jednej wersji marchewki są najpierw gotowane w całości, a następnie czyszczone, skręcane w maszynce do mięsa i posypane cukrem. Ale wydaje mi się, że dzięki tej metodzie przydatne substancje z marchwi trafią do wody, którą po prostu wylejemy. I chciałbym zachować coś pożytecznego w marchewce, więc robię to inaczej.
JulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 88 % 21 g
102 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc bierzemy kilka dużych marchewek, dokładnie je myjemy, obieramy obieraczką do warzyw

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś do małego rondla. Lubię używać garnków z powłoką ceramiczną, w których jedzenie się nie przypala. Posyp marchewki cukrem, wlej dosłownie 1-2 łyżki wody i pozostaw do duszenia na małym ogniu przez 10 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym czasie marchewki staną się miękkie, ale nie ugotują się do stanu owsianki. Wlej trochę wody, ponieważ marchewki dadzą więcej soku. Podczas duszenia nadmiar wilgoci odparuje, a marchewka okaże się bardzo delikatna. Dodaj masło do gotowej marchewki, wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz nadzienie można wykorzystać do pieczenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zrobiliśmy ciasta i byliśmy bardzo zadowoleni

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy