filet z kurczaka z cynamonem i rodzynkami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotowanie:
namocz rodzynki we wrzącej wodzie.
pokrój filety na małe kawałki, przenieś do głębokiego naczynia, zalej sosem sojowym, dodaj 1 łyżeczkę cukru. Pozostaw do marynowania na co najmniej 30 minut.
na patelni rozgrzać olej i usmażyć filety, posypać cynamonem i 1 łyżeczką cukru, wlać 4 łyżki wody, wymieszać.
przykryj i pozostaw na małym ogniu przez 8 min.
wyciśnij rodzynki, Dodaj do patelni, wymieszaj. Pozostaw na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
podawaj gotowy filet z ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g