gulasz z jabłkami i warzywami

obfity gulasz o niezwykłym smaku! Podziękujmy jabłkowi! Bardzo ciekawy smak ze względu na jabłka. Możesz gotować w piekarniku, okaże się trochę inaczej. Smaczne i satysfakcjonujące. Znalazłem coś podobnego w sieci, usunąłem niektóre składniki.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 57 % 8 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
1. Spędzamy 20 minut na zabiegach wodnych (i nie tylko) na warzywa, myjemy je, suszymy, czyścimy. Następnie kroimy wszystko w kostkę, koła, paski, pierścienie, półpierścienie, szynki itp.
2. Dusić cebulę i kapustę przez 10 minut.
3. Wrzuć ziemniaki do kapusty.
4. Po 5-10 minutach rzucamy inne warzywa. Na końcu kładziemy kwaśny (pomidory i koncentrat pomidorowy). Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
5. Dodaj jabłko do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
6. Możesz zostawić pod pokrywką, możesz wysłać link do piekarnika. Możesz ogólnie gotować w piekarniku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy