Kuskus z rodzynkami i warzywami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
kuskus wraz z rodzynkami włożyć do ogniotrwałego naczynia. Zalej wrzącą wodą (400 ml), przytrzymaj przez 8-10 minut.
w tym czasie posiekaj wszystkie warzywa. Cukinia i cebula-cienkie kółka, czosnek i pieprz - kostki.
na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, smaż warzywa, mieszając, przez 5-7 minut. Powinny stać się miękkie.
dodaj cynamon, wszystko wymieszaj, przenieś tosty do kuskusu, potrząsając, wymieszaj. Więc kuskus pozostanie bujny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g