Kuskus z rodzynkami i warzywami

specjalne pyszne danie, które z pewnością rozweseli. Kuskus z rodzynkami i warzywami stanie się nie tylko pysznym daniem, ale także ozdobą stołu, jeśli połączysz w nim warzywa o różnych kolorach.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 64 % 14 g
117 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

kuskus wraz z rodzynkami włożyć do ogniotrwałego naczynia. Zalej wrzącą wodą (400 ml), przytrzymaj przez 8-10 minut.

w tym czasie posiekaj wszystkie warzywa. Cukinia i cebula-cienkie kółka, czosnek i pieprz - kostki.

na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, smaż warzywa, mieszając, przez 5-7 minut. Powinny stać się miękkie.

dodaj cynamon, wszystko wymieszaj, przenieś tosty do kuskusu, potrząsając, wymieszaj. Więc kuskus pozostanie bujny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kuskus - 112   kcal/100g

Podobne przepisy