skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki. Umyć. Pokroić na kawałki. Napełnij wodą i umieść na kuchence. Wlewam więcej wody i jak tylko utworzy się piana, spuszczam ją z nadmiarem wody.
wody należy pozostawić tyle, aby ziemniaki były na powierzchni, wtedy sos będzie gęsty. Jeśli chcesz być gorętszy, musisz dodać więcej wody. Wtedy otrzymasz gęstą zupę ziemniaczaną.
gdy tylko woda się zagotuje i spuścisz pianę, włóż gulasz i ugniataj.
na patelni podsmaż cebulę, następnie startą marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę, chili. Zalej wszystko pastą pomidorową rozcieńczoną w 50 ml wody.
Przenieś smażenie do ziemniaków, zamieszaj.
dodaj liść laurowy, sól, pieprz, posiekany czosnek.
wszystko wymieszaj, przykryj, wyłącz kuchenkę.
po 5-10 minutach możesz podać sos ziemniaczany na stole.
gotowe danie posyp ziołami.
bardzo smaczne z piklami lub kiszoną kapustą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
