gulasz warzywny z cukinią i pomidorami

bardzo proste i satysfakcjonujące z produktów budżetowych! Na obiad i kolację. Gulasz warzywny z cukinią i pomidorami to danie, które jest dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a także bardzo smaczne. Warzywa do gulaszu można przyjmować w dowolnej ilości.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 45 % 5 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

przepis kulinarny z kategorii "o pysznym i zdrowym jedzeniu". Zawiera solidne witaminy, ani gram tłuszczu zwierzęcego, dlatego ta żywność jest idealna dla wszystkich, którzy są na diecie i uważnie monitorują dietę. Danie zapożyczone ze wspólnej kuchni.
zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w cienkie półpierścienie. Najpierw włóż cebulę na patelnię z olejem roślinnym, a następnie dodaj do niej marchewkę i usmaż. Tutaj kładziemy strąki świeżej fasoli. Jeśli masz je za duże, najlepiej pokroić je na mniejsze kawałki. Ponownie usmaż. Strugamy na małe plastry cukinii, dodajemy je do smażenia. Jednocześnie należy zmniejszyć ogień, dobrze wymieszać mieszaninę i stale ją monitorować. Gdy tylko cukinia zmieni kolor, włóż pokrojone w kostkę świeże pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Doprowadź aromatyczną mieszaninę do pełnej gotowości. Stanie się to pięć minut po dodaniu pomidorów, a nasz gulasz z cukinii jest całkowicie gotowy do spożycia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy