skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis kulinarny z kategorii "o pysznym i zdrowym jedzeniu". Zawiera solidne witaminy, ani gram tłuszczu zwierzęcego, dlatego ta żywność jest idealna dla wszystkich, którzy są na diecie i uważnie monitorują dietę. Danie zapożyczone ze wspólnej kuchni.
zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w cienkie półpierścienie. Najpierw włóż cebulę na patelnię z olejem roślinnym, a następnie dodaj do niej marchewkę i usmaż. Tutaj kładziemy strąki świeżej fasoli. Jeśli masz je za duże, najlepiej pokroić je na mniejsze kawałki. Ponownie usmaż. Strugamy na małe plastry cukinii, dodajemy je do smażenia. Jednocześnie należy zmniejszyć ogień, dobrze wymieszać mieszaninę i stale ją monitorować. Gdy tylko cukinia zmieni kolor, włóż pokrojone w kostkę świeże pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Doprowadź aromatyczną mieszaninę do pełnej gotowości. Stanie się to pięć minut po dodaniu pomidorów, a nasz gulasz z cukinii jest całkowicie gotowy do spożycia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g