skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wspaniałe danie o delikatnym kremowym smaku z dzieciństwa. Moi ludzie bardzo lubią to danie i na pewno ci się spodoba. Aby przygotować ziemniaki z mięsem mielonym, musisz przygotować ziemniaki w specjalny sposób: należy je jak zawsze obrać, a następnie wyciąć środek. Gotowanie mięsa mielonego na bazie mięsa. Smażyć drobno posiekaną cebulę na oleju roślinnym i dodać mięso mielone do cebuli. 10 minut dusić z cebulą. Sól, pieprz do smaku w śmietanie lub mleku. Doprowadzono do wrzenia i następnie w ogniu przez kolejne 5 minut. Następnie robię to w ten sposób. Oddzielam mięso mielone od kremowego sosu za pomocą sita. Gdy mięso mielone ostygnie, dodaję do niego tarty ser, który nie jest drobną tarką i mieszam. A teraz możesz nadziewać ziemniaki mielonym mięsem. Pyszne, jeśli w ziemniakach jest dużo mięsa mielonego,więc otwory w ziemniakach należy wyciąć na większe. Umieść nadziewane ziemniaki w naczyniu na wierzchu plasterków i napełnij je kremowym sosem, w którym duszono mięso mielone. Dla piękna i niezwykłości kształtów czasami dodaję spirale mąki. Możesz ugotować to danie na otwartym ogniu, wolę przynieść zawartość naczynia na otwartym ogniu, a następnie włożyć ziemniaki do piekarnika. Moczyć ziemniaki w piekarniku do miękkości. Czas gotowania zależy od wielkości ziemniaków. Danie podawane jest na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g