ziemniaki z mięsem mielonym

Niesamowity przepyszny przepis na ziemniaki! Spodoba ci się!
EudokiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 48 % 12 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

wspaniałe danie o delikatnym kremowym smaku z dzieciństwa. Moi ludzie bardzo lubią to danie i na pewno ci się spodoba. Aby przygotować ziemniaki z mięsem mielonym, musisz przygotować ziemniaki w specjalny sposób: należy je jak zawsze obrać, a następnie wyciąć środek. Gotowanie mięsa mielonego na bazie mięsa. Smażyć drobno posiekaną cebulę na oleju roślinnym i dodać mięso mielone do cebuli. 10 minut dusić z cebulą. Sól, pieprz do smaku w śmietanie lub mleku. Doprowadzono do wrzenia i następnie w ogniu przez kolejne 5 minut. Następnie robię to w ten sposób. Oddzielam mięso mielone od kremowego sosu za pomocą sita. Gdy mięso mielone ostygnie, dodaję do niego tarty ser, który nie jest drobną tarką i mieszam. A teraz możesz nadziewać ziemniaki mielonym mięsem. Pyszne, jeśli w ziemniakach jest dużo mięsa mielonego,więc otwory w ziemniakach należy wyciąć na większe. Umieść nadziewane ziemniaki w naczyniu na wierzchu plasterków i napełnij je kremowym sosem, w którym duszono mięso mielone. Dla piękna i niezwykłości kształtów czasami dodaję spirale mąki. Możesz ugotować to danie na otwartym ogniu, wolę przynieść zawartość naczynia na otwartym ogniu, a następnie włożyć ziemniaki do piekarnika. Moczyć ziemniaki w piekarniku do miękkości. Czas gotowania zależy od wielkości ziemniaków. Danie podawane jest na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy