skład / składniki
metoda gotowania
wszyscy znają smak kawioru z cukinii. Moja mama też gotuje to według znanego przepisu kulinarnego. A ostatnio spróbowałem w jej wykonaniu specjalnego dania, które nazywało się "kawior dyniowo-cukiniowy z majonezem". Kawior okazał się niezwykły, ale smaczny i piękny, a co najważniejsze zdrowy. Oto przepis kulinarny mamy. Weź warzywa, a raczej cukinię i dynię. Obierz je. Pokrój na małe kawałki i przełóż przez maszynę do mięsa. Następnie dodaj do nich cebulę przepuszczoną również przez maszynkę do mięsa. Do powstałej masy dodaj pomidor, majonez i olej roślinny. Możesz użyć oliwy lub palmy. Ten ostatni jest nie tylko bardziej użyteczny, ale także nada kawiorowi specjalny kolor. Wszystko wymieszaj. Umieść kawior w rondlu na ogniu i gotuj, mieszając, przez około godzinę. Następnie posolić przyszły kawior, włożyć cukier i mielony pieprz. Możesz wziąć dowolny, a raczej czarny, czerwony lub biały. Wszystko na twoje życzenie. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kolejną godzinę. Pięć minut przed końcem gotowania włóż liść laurowy do masy. Kiedy wyjmiesz kawior z pieca, wyciągnij i wyrzuć liść laurowy. Możesz umieścić w słoikach i umieścić w lodówce. Możesz zachować kawior. Wszystko smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g