skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy przygotowywać to danie z białej kapusty. Umyj go, pokrój na kilka kawałków i drobno posiekaj. Następnie weź patelnię. Pożądane jest, aby miała grube dno. Wlej do niego olej roślinny lub inny, na przykład oliwę z oliwek. Włóż posiekaną kapustę i podpal. Weź cukinię. Umyj go i pokrój w kostkę.
jeśli jest to młoda cukinia, nie musisz obierać skóry i nasion. Połóż je na kapuście. Podczas duszenia cukinii z kapustą posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Usmaż je na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
15 minut po rozpoczęciu duszenia kapusty z cukinią można do nich dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli są pomidory, obierz je, pokrój i połóż na kapuście. Po pięciu minutach dodaj do nich cebulę i marchewkę. Sól, pieprz do smaku. Kładziemy czosnek stłumiony czosnkiem dla smaku i aromatu. Możesz także umieścić drobno posiekane warzywa. Na przykład koperek i pietruszka. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g