kompot z jagód na zimę

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie bardzo zdrowego kompotu jagodowego. Nie można dodawać jabłek, robić kompot tylko z jagód. Witaminowy i pyszny kompot z jagód przypadnie do gustu tym, którzy dbają o swoje zdrowie.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 12 g
50 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
gotowanie kompotu z jagód. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na 4-6 plasterków. Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj cukier i kwas cytrynowy. Dodaj jabłka i gotuj przez 3-4 minuty, dodaj jagody, zagotuj kompot, wyłącz, pozwól mu parzyć. Przekręcamy do wysterylizowanych słoików i pijemy zimą.
pić schłodzone!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Borówka - 36   kcal/100g

Podobne przepisy