kompot z jagód na zimę
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
gotowanie kompotu z jagód. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na 4-6 plasterków. Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj cukier i kwas cytrynowy. Dodaj jabłka i gotuj przez 3-4 minuty, dodaj jagody, zagotuj kompot, wyłącz, pozwól mu parzyć. Przekręcamy do wysterylizowanych słoików i pijemy zimą.
pić schłodzone!
pić schłodzone!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Borówka - 36 kcal/100g