delikatne chude mięso wieprzowe ulubione
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
mięso bić cienko..sól, pieprz.
wlej olej na dno garnka lub patelni, nie żałując i układaj warstwami... warstwa mięsa... warstwa marchewki startej na grubej tarce + cebula w półpierścieniach... i tak całe mięso...
kończymy warzywami.... Napełnij je majonezem + 2 ząbki czosnku.
wlej wodę, aby mięso było w wodzie. Włączamy duży ogień. Gdy się zagotuje, Przełącz na mały i zamknij.
wieprzowina jest gotowa. Gdy prawie cała woda wyparuje, musisz dodać ją ponownie do ciemnego mięsa. Chociaż jeśli mięso jest Młode, szybko się ugotuje...
mięso jest bardzo delikatne i smaczne!..
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g