Serce wołowe w śmietanie

zdrowe, smaczne, szybkie. Odpowiedni dla tych, którzy są zmęczeni jedzeniem mięsa!
Enot PoloskunAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 14 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
131 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

serce rozmrozić, umyć i pokroić tak drobno, jak to możliwe ostrym nożem.Jest to konieczne, aby serce było bardziej miękkie. Włóż do miski, sól, pieprz. Pozostaw na 15 minut. Następnie wlej olej słonecznikowy na rozgrzaną patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut. Pod koniec wlej śmietanę. Wymieszać. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g

Podobne przepisy