serce wołowe w śmietanie
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
serce rozmrozić, umyć i pokroić tak drobno, jak to możliwe ostrym nożem.Jest to konieczne, aby serce było bardziej miękkie. Włóż do miski, sól, pieprz. Pozostaw na 15 minut. Następnie wlej olej słonecznikowy na rozgrzaną patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut. Pod koniec wlej śmietanę. Wymieszać. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g