gulasz z wołowiny Miodowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
jeśli zdecydujesz się zafundować swojemu kochankowi coś bardzo smacznego, polecam wspaniały przepis na gulasz miodowy. Wszyscy wiedzą, że droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek, ale jeśli jednocześnie pocisz swojego wiernego daniem mięsnym, efekt będzie podwójny. Prawdziwy mężczyzna nie spojrzy na warzywa, bez względu na to, jak przydatne są. Podawaj mu mięso i nie możesz się pomylić.
a teraz nasze pyszne jedzenie: cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Gdy cebula lekko zmieni kolor, dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę. Nadal smażyć przez dziesięć minut. W tym samym czasie płyn z mięsa będzie miał czas na odparowanie, a samo zostanie pokryte apetyczną skórką. Czas dodać paprykę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć papryką przez kolejne pięć minut, ciągle mieszając. Dopraw miodem, ponownie smaż przez 5 minut, mieszając. Teraz wlej kwaśne mleko, aby całkowicie przykryło mięso. Przenieś patelnię do piekarnika i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowa. Pełna gotowość zależy od obecności mleka w naczyniu - powinno się całkowicie zagotować.
kończy się eleganckim daniem-najdelikatniejszym mięsem, które dosłownie rozpływa się w ustach. Podawaj do niego dowolną lekką przystawkę (możesz mieć zielony groszek) i półwytrawne wino, udekoruj wszystko zapalonymi świecami i – romantyczny wieczór można uznać za odbył się.
a teraz nasze pyszne jedzenie: cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Gdy cebula lekko zmieni kolor, dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę. Nadal smażyć przez dziesięć minut. W tym samym czasie płyn z mięsa będzie miał czas na odparowanie, a samo zostanie pokryte apetyczną skórką. Czas dodać paprykę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć papryką przez kolejne pięć minut, ciągle mieszając. Dopraw miodem, ponownie smaż przez 5 minut, mieszając. Teraz wlej kwaśne mleko, aby całkowicie przykryło mięso. Przenieś patelnię do piekarnika i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowa. Pełna gotowość zależy od obecności mleka w naczyniu - powinno się całkowicie zagotować.
kończy się eleganckim daniem-najdelikatniejszym mięsem, które dosłownie rozpływa się w ustach. Podawaj do niego dowolną lekką przystawkę (możesz mieć zielony groszek) i półwytrawne wino, udekoruj wszystko zapalonymi świecami i – romantyczny wieczór można uznać za odbył się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g