gulasz z wołowiny Miodowej

mięso to pokarm dla prawdziwych mężczyzn, a słodki smak sprawi, że będzie jeszcze lepszy!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 46 % 13 g
143 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
jeśli zdecydujesz się zafundować swojemu kochankowi coś bardzo smacznego, polecam wspaniały przepis na gulasz miodowy. Wszyscy wiedzą, że droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek, ale jeśli jednocześnie pocisz swojego wiernego daniem mięsnym, efekt będzie podwójny. Prawdziwy mężczyzna nie spojrzy na warzywa, bez względu na to, jak przydatne są. Podawaj mu mięso i nie możesz się pomylić.
a teraz nasze pyszne jedzenie: cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Gdy cebula lekko zmieni kolor, dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę. Nadal smażyć przez dziesięć minut. W tym samym czasie płyn z mięsa będzie miał czas na odparowanie, a samo zostanie pokryte apetyczną skórką. Czas dodać paprykę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć papryką przez kolejne pięć minut, ciągle mieszając. Dopraw miodem, ponownie smaż przez 5 minut, mieszając. Teraz wlej kwaśne mleko, aby całkowicie przykryło mięso. Przenieś patelnię do piekarnika i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowa. Pełna gotowość zależy od obecności mleka w naczyniu - powinno się całkowicie zagotować.
kończy się eleganckim daniem-najdelikatniejszym mięsem, które dosłownie rozpływa się w ustach. Podawaj do niego dowolną lekką przystawkę (możesz mieć zielony groszek) i półwytrawne wino, udekoruj wszystko zapalonymi świecami i – romantyczny wieczór można uznać za odbył się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy