skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie wszystkich potrzebnych nam potraw. Do przepisu lepiej jest wziąć domowe jajka - zwykle robię z nich, ale jeśli ich nie ma, biorę jajka w sklepie.
Krok 2:
Jajka dokładnie umyj (zawsze myję skorupkę) i wbij do głębokiej miski. Jajka Zwykle wbijam najpierw do małego głębokiego talerza pojedynczo, a dopiero potem dodaję do innych. Robię to, aby uniknąć psucia się produktów-nagle zepsute jajka zostaną złapane - wtedy będziesz musiał wylać całą masę i najpierw wszystko ugotować. Ta metoda pomaga również zapobiegać przedostawaniu się skorupy, która jest zawsze widoczna w małym pojemniku i można ją natychmiast usunąć bez problemów.
Krok 3:
Ubij jajka trzepaczką lub mikserem do uzyskania mocnej i stabilnej piany.
Krok 4:
Umyj bułgarską paprykę, uwolnij ją z nasion i pokrój w cienkie paski. Posiekaj cebulę na pół pierścienia. Usuń skórkę z pomidora.
Krok 5:
Następnie usuń nasiona i nadmiar soku z pomidorów(powinniśmy mieć jedną miazgę).
Krok 6:
Szynkę kroimy w kostkę.
Krok 7:
Zetrzyj ser cheddar i ugniataj miękki ser(możesz wziąć rustykalny, możesz domowy).
Krok 8:
Wszystko gotowe do następnego kroku, w którym powiem Ci, jak upiec zapiekankę jajeczną w piekarniku.
Krok 9:
Weź dużą miskę i włóż do niej paprykę, szynkę, pomidory, cebulę i ser.
Krok 10:
Napełnij mieszanką jajeczną. Sól do smaku, dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu.
Krok 11:
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 12:
Rozgrzej piekarnik do stu osiemdziesięciu stopni i umieść nasz przedmiot, ułożony w formie wysmarowanej masłem, piecz do całkowitego ugotowania.
Krok 13:
Skończymy z niesamowitym porannym posiłkiem. Udekoruj świeżymi ziołami i podawaj!
ta zapiekanka jajeczna przypadnie do gustu absolutnie każdemu, kto ją spróbuje. Jest bardzo soczysty, smaczny, satysfakcjonujący, świeży, po prostu polizasz palce. Jej przepis kulinarny (to kuchnia niemiecka) wziąłem od mojej dziewczyny, która często gotuje go swoim mężczyznom (ma męża i dwóch nastoletnich synów, nadal są żarłoczni!).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g