grzyby w rękawie w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój obrane ziemniaki w plastry. Posiekaj cebulę (opcjonalnie dodaną) i grzyby. Wszystko wymieszaj, sól, pieprz, dodaj olej i przyprawy.
Przenieś mieszaninę do rękawa do pieczenia i zawiąż końce, wykonując nakłucia w kilku miejscach widelcem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1 godzinę. Czas zależy od piekarnika.
pokrój Rękaw, dodaj posiekany czosnek i wymieszaj. Odstaw na 5 minut, a następnie grzyby w rękawie można podawać gościom. Smacznego!
Przenieś mieszaninę do rękawa do pieczenia i zawiąż końce, wykonując nakłucia w kilku miejscach widelcem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1 godzinę. Czas zależy od piekarnika.
pokrój Rękaw, dodaj posiekany czosnek i wymieszaj. Odstaw na 5 minut, a następnie grzyby w rękawie można podawać gościom. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g