kotlety szczupakowe w piekarniku

bardzo smaczne, proste, odpowiednie dla dziecka i całej rodziny! Kotlety szczupakowe w piekarniku są dobre, ponieważ łączą doskonały smak, soczystość i pierwiastki śladowe niezbędne dla organizmu. Produkty dla nich są zawsze dostępne, przygotowanie ich jest proste i łatwe. Okazuje się, że wspaniałe kotlety z odrobiną chrupkości!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
232 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec kotlety szczupakowe w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Jeśli masz całą rybę, wypatrosz ją, obierz z łusek, oddziel filety i usuń pestki. Waga fileta po przetworzeniu wynosi 450 g. przełóż rybę przez maszynkę do mięsa lub ubij w blenderze. Miałem gotową mieloną rybę ze szczupaka. Jeśli używasz mrożonej ryby, najpierw ją rozmroź. Najpierw rozpuść masło Możesz również dodać cebulę do mięsa mielonego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z kromek białego chleba odetnij Skórki. Chleb zalej mlekiem i pozostaw na 5-7 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż mieloną rybę do miski. Wyciśnij chleb z mleka i dodaj do mielonego mięsa. Ubij jajko, wlej stopione masło, dodaj sól i pieprz. Jeśli zamierzasz dodać cebulę do mielonego mięsa, możesz ją drobno posiekać lub posiekać razem z kawałkami ryby. Posiekaną cebulę można dodać do mięsa mielonego na surowo lub smażyć na oleju roślinnym na lekko złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dokładnie ugniataj mięso mielone rękami. Jeśli mięso mielone okaże się zbyt płynne i wodniste (a często zdarza się to podczas mielenia ryb w blenderze po rozmrożeniu, ponieważ nadal ma więcej wilgoci niż świeże), możesz dodać do niego 1-2 łyżki.l kasza manna i pozostaw na 20 minut do pęcznienia. Włóż gotowe mięso mielone do lodówki na 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z schłodzonego mięsa mielonego mokrymi rękami uformuj średniej wielkości owalne kotlety i zwiń ze wszystkich stron w panierkę. Jeśli nie masz bułki tartej, możesz zrobić to sam: pokroić w kostkę kilka plasterków bochenka i wysuszyć w piekarniku na złoty kolor. Następnie włóż krakersy do torby i chodź po nich wałkiem do ciasta lub posiekaj w blenderze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż kotlety na blasze wyłożonej pergaminem i natłuszczonej olejem roślinnym. Posmaruj również kotlety olejem roślinnym na wierzchu pędzlem. Piecz kotlety szczupakowe w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-35 minut na złoty kolor. Dokładny czas pieczenia zależy od funkcji piekarnika. Smacznego!

w razie potrzeby możesz również dodać przyprawy do kotletów rybnych lub ryb do mielonego mięsa. Należy jednak pamiętać, że w takich mieszankach zwykle jest już sól i pieprz, a danie można przesolić i przesadzić.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy