skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec kotlety szczupakowe w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Jeśli masz całą rybę, wypatrosz ją, obierz z łusek, oddziel filety i usuń pestki. Waga fileta po przetworzeniu wynosi 450 g. przełóż rybę przez maszynkę do mięsa lub ubij w blenderze. Miałem gotową mieloną rybę ze szczupaka. Jeśli używasz mrożonej ryby, najpierw ją rozmroź. Najpierw rozpuść masło Możesz również dodać cebulę do mięsa mielonego.
Krok 2:
Z kromek białego chleba odetnij Skórki. Chleb zalej mlekiem i pozostaw na 5-7 minut.
Krok 3:
Włóż mieloną rybę do miski. Wyciśnij chleb z mleka i dodaj do mielonego mięsa. Ubij jajko, wlej stopione masło, dodaj sól i pieprz. Jeśli zamierzasz dodać cebulę do mielonego mięsa, możesz ją drobno posiekać lub posiekać razem z kawałkami ryby. Posiekaną cebulę można dodać do mięsa mielonego na surowo lub smażyć na oleju roślinnym na lekko złoty kolor.
Krok 4:
Dokładnie ugniataj mięso mielone rękami. Jeśli mięso mielone okaże się zbyt płynne i wodniste (a często zdarza się to podczas mielenia ryb w blenderze po rozmrożeniu, ponieważ nadal ma więcej wilgoci niż świeże), możesz dodać do niego 1-2 łyżki.l kasza manna i pozostaw na 20 minut do pęcznienia. Włóż gotowe mięso mielone do lodówki na 20 minut.
Krok 5:
Z schłodzonego mięsa mielonego mokrymi rękami uformuj średniej wielkości owalne kotlety i zwiń ze wszystkich stron w panierkę. Jeśli nie masz bułki tartej, możesz zrobić to sam: pokroić w kostkę kilka plasterków bochenka i wysuszyć w piekarniku na złoty kolor. Następnie włóż krakersy do torby i chodź po nich wałkiem do ciasta lub posiekaj w blenderze.
Krok 6:
Połóż kotlety na blasze wyłożonej pergaminem i natłuszczonej olejem roślinnym. Posmaruj również kotlety olejem roślinnym na wierzchu pędzlem. Piecz kotlety szczupakowe w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-35 minut na złoty kolor. Dokładny czas pieczenia zależy od funkcji piekarnika. Smacznego!
w razie potrzeby możesz również dodać przyprawy do kotletów rybnych lub ryb do mielonego mięsa. Należy jednak pamiętać, że w takich mieszankach zwykle jest już sól i pieprz, a danie można przesolić i przesadzić.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g