wieprzowina z serem pomidorowym w folii w piekarniku

pyszne, proste i bardzo satysfakcjonujące - na wakacje i na każdy dzień. Wieprzowina z serem pomidorowym w folii w piekarniku według tego przepisu okazuje się bardzo smaczna i apetyczna. Gotowanie nie jest trudne, mięso okazuje się miękkie, namoczone, soczyste.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 13 g
tłuszcze 53 % 18 g
węglowodany 9 % 3 g
215 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę z serem pomidorowym w folii w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do pieczenia idealną opcją byłaby szynka wieprzowa lub węglan. Jest mięso bez kości z niewielką ilością tłuszczu. W małej misce połącz majonez, sos sojowy i musztardę. Dodaj sól i przyprawy. Wymieszać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój przygotowany kawałek wieprzowiny na kilka kawałków, nie przecinając kawałków do końca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie posmaruj mięso powstałym sosem. Dobrze posmaruj każde cięcie. W tej formie pozostaw mięso na chwilę. Jeśli masz czas, możesz zostawić go do marynowania na kilka godzin.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas marynowania mięsa obierz cebulę i czosnek, umyj pomidory. Ser, pomidory i cebulę pokroić w plastry. Czosnek można pokroić na 2-4 części.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczemy mięso w folii. Połóż mięso na przygotowanej folii i napełnij kawałki serem, cebulą, pomidorami i czosnkiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Owinąć mięso folią, ułożyć na blasze do pieczenia lub w metalowej formie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania otwórz folię i pozostaw mięso do lekkiego zrumienienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotowe mięso z folii, przenieś na talerz i podawaj. Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

oprócz wieprzowiny w tym naczyniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy