kompot z pomarańczy na zimę

kompot z pomarańczy na zimę-szybki zbiór na przyszłość. Kompot z pomarańczy na zimę można przygotować na przyszłość. Taki napój będzie bardzo przydatny, gdy pojawią się goście, zwłaszcza w upalny dzień lub na przykład w łaźni-wyjmij i włóż coś chłodnego! A Ty dostaniesz swój pachnący kompot! Nawiasem mówiąc, będzie musiał być na każdym święcie, w tym dla dzieci-podawaj kompot z pomarańczy na zimę w pięknych dzbanach i zachwyć gości!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 22 g
90 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować kompot z pomarańczy na zimę, weź prosty zestaw produktów: pomarańcze, cukier i wodę, w razie potrzeby i smaku możesz zatwierdzić sok z cytryny i coś z aromatycznych przypraw, wziąłem kilka gwiazdek goździków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pomarańcze należy przede wszystkim dobrze umyć szczotką. Skórka nie jest dla nas szczególnie przydatna, ale dla bardziej niebieskiego smaku gotujemy skórki pomarańczowe. Pokrój pomarańcze w kółka lub kliny - jak łatwiej będzie Ci je obrać. Musisz usunąć całą skórkę wraz z białą częścią, lepiej jest wyciąć białe zworki wszędzie. gdzie można je odzyskać. Potrzebujemy czystego & quot; fileta & quot; pomarańczy, jak mówią wybitni kucharze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wysterylizuj słoiki i pokrywki. Zagotuj wodę. Ułóż obrane i pokrojone na kawałki pomarańcze na dnie sterylnego słoika. Napełnij 1/3-jest to optymalne, aby uzyskać aromatyczny cały napój.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Napełnij wypełnione słoiki wrzącą wodą. Przykryj sterylnymi pokrywkami. Odstaw na 3 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej cukier do rondla.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I spuść wodę ze słoików z pomarańczami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyślij tam skórki pomarańczowe i zagotuj - gotuj nie więcej niż pół minuty-jeśli nie lubisz pomarańczowej goryczki (po prostu są miłośnicy kompotu i soku pomarańczowego z nieodłączną goryczką tego owocu). Następnie złap Skórki łyżką cedzakową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij pomarańcze w słoikach syropem pomarańczowym, dodaj goździk do dna, jeśli chcesz. Natychmiast zwiń słoiki pokrywkami, odwróć je i wyślij, aż całkowicie ostygną "pod futrem".

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    To wszystko! Pachnący kompot z pomarańczy na zimę jest gotowy! Możesz przechowywać go po schłodzeniu w warunkach pokojowych.

kompot z pomarańczy na zimę to zbiór, który nie jest zbyt powszechny-w końcu pomarańcze należą do tych owoców, które są doskonale przechowywane, a en rośnie prawie w całej Rosji. Dlatego w ten czy inny sposób musimy kupić te owoce cytrusowe w sklepie lub na rynku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy