skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim musisz włączyć piekarnik o temperaturze 180 stopni Celsjusza, aby go podgrzać.
oczyść tusze ryb lodowych, usuń wszystkie wnętrzności, odetnij niejadalne płetwy, odetnij głowy i ogony. Następnie dokładnie spłucz je pod zimną bieżącą wodą i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi lub grubymi serwetkami.
oddzielnie w małym pojemniku wymieszaj sól morską i świeżo zmielony czarny pieprz. Następnie weź tę mieszaninę i użyj rąk, aby dobrze natrzeć tusze Lodowej ryby ze wszystkich stron.
pietruszkę, koperek i szczypiorek opłucz pod wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie drobno posiekaj warzywa. Zwinąć tusze Lodowej ryby w posiekaną natkę pietruszki, koperek i zieloną cebulę, obficie pokrywając je zielenią ze wszystkich stron. Następnie skrop rybę sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. A potem pozostaw w tej formie na 5-10 minut, aby przyprawy wchłonęły skórę ryby i nadały jej szlachetny pikantny smak.
przygotuj naczynie do pieczenia-szklane lub żeliwne lub blachę do pieczenia. Nie jest konieczne smarowanie formy, ponieważ ryba jest już pokryta oliwą z oliwek. Ryby przyprawione przyprawami i ziołami przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, aż będą całkowicie ugotowane.
podstawowa technika gotowania tej pysznej Lodowej ryby jest bardzo prosta. Ponieważ ta ryba zawiera minimalną ilość tłuszczu i ma bardzo delikatne, a nawet lekko suche mięso, takiego delikatnego produktu nie można poddawać długotrwałej obróbce cieplnej. Dlatego, aby nie wyschła i okazała się delikatna i apetyczna, piecze się ją przez minimalny czas. Dopiero wtedy udaje jej się zachować wszystkie swoje zapachy i być soczystym i miękkim w środku.
Lodowa ryba pieczona w piekarniku jest podawana, posypana dodatkowymi świeżymi ziołami i udekorowana plasterkami cytryny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ice Fish - 90 kcal/100g