ryba lodowa w piekarniku

dość szybki i łatwy przepis na danie rybne! Ryba lodowa w piekarniku to pyszne danie z bardzo delikatnej ryby o łagodnym morskim smaku. Aby w pełni zachować soczystość, ryby należy piec przez minimalny czas. Aby nadać mu pikantny pikantny smak i apetyczny aromat, należy go natrzeć dodatkowymi przyprawami i zawinąć w zielenie.
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 13 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 5 % 1 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przede wszystkim musisz włączyć piekarnik o temperaturze 180 stopni Celsjusza, aby go podgrzać.

oczyść tusze ryb lodowych, usuń wszystkie wnętrzności, odetnij niejadalne płetwy, odetnij głowy i ogony. Następnie dokładnie spłucz je pod zimną bieżącą wodą i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi lub grubymi serwetkami.

oddzielnie w małym pojemniku wymieszaj sól morską i świeżo zmielony czarny pieprz. Następnie weź tę mieszaninę i użyj rąk, aby dobrze natrzeć tusze Lodowej ryby ze wszystkich stron.

pietruszkę, koperek i szczypiorek opłucz pod wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie drobno posiekaj warzywa. Zwinąć tusze Lodowej ryby w posiekaną natkę pietruszki, koperek i zieloną cebulę, obficie pokrywając je zielenią ze wszystkich stron. Następnie skrop rybę sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. A potem pozostaw w tej formie na 5-10 minut, aby przyprawy wchłonęły skórę ryby i nadały jej szlachetny pikantny smak.

przygotuj naczynie do pieczenia-szklane lub żeliwne lub blachę do pieczenia. Nie jest konieczne smarowanie formy, ponieważ ryba jest już pokryta oliwą z oliwek. Ryby przyprawione przyprawami i ziołami przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, aż będą całkowicie ugotowane.

podstawowa technika gotowania tej pysznej Lodowej ryby jest bardzo prosta. Ponieważ ta ryba zawiera minimalną ilość tłuszczu i ma bardzo delikatne, a nawet lekko suche mięso, takiego delikatnego produktu nie można poddawać długotrwałej obróbce cieplnej. Dlatego, aby nie wyschła i okazała się delikatna i apetyczna, piecze się ją przez minimalny czas. Dopiero wtedy udaje jej się zachować wszystkie swoje zapachy i być soczystym i miękkim w środku.

Lodowa ryba pieczona w piekarniku jest podawana, posypana dodatkowymi świeżymi ziołami i udekorowana plasterkami cytryny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ice Fish - 90   kcal/100g

Podobne przepisy